Facebook Pixel

Αθλητικα

Με Μηδενικά Χρέη Προχωρά Σε Έφεση Για Την Αδειοδότηση Η ΠΑΕ Ηλιούπολη – Όλα Τα Δεδομένα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Με Μηδενικά Χρέη Προχωρά Σε Έφεση Για Την Αδειοδότηση Η ΠΑΕ Ηλιούπολη – Όλα Τα Δεδομένα

Μία από τις ελάχιστες ομάδες της Superleague 2 που δεν χρωστάνε ούτε 1 ευρώ σε κανέναν είναι η ομάδα της Ηλιούπολης, η οποία φέτος κατόρθωσε την παραμονή της στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου επιτυγχάνοντας μάλιστα αξισημείωτες επιδόσεις.

Η ΠΑΕ Ηλιούπολη μπορεί να μην πήρε την αδειοδότηση σε πρώτο βαθμό, ωστόσο έχει ήδη κατατεθεί έφεση. Τι σημαίνει πρακτικά η μη αδειδότηση; Οτι η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα, ωστόσο θα μπορεί να κάνει μόνο 3 μεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών και απεριόριστες κάτω των 25.

Ο λόγος για τον οποίο η ομάδα δεν έλαβε αδειοδότηση ήταν η μη-έγκαιρη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς οι «παλινωδίες»του υφυπουργού Αυγενάκη και η μη έγκαιρη εκταμίευση των χρημάτων του στοιχήματος για τις ομάδες της Superleague 2 δεν επέτρεπαν στην ομάδα να ξοφλήσει το ποσό με ίδιους πόρους, στερώντας της πολύτιμη ρευστότητα. Οι διοικούντες της ΠΑΕ προτίμησαν με τα χρήματα που είχαν στο budget τους να πληρώσουν τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό, περιμένοντας τα χρήματα του στοιχήματος, τα οποία ωστόσο δεν μπήκαν εγκαίρως.

Οταν έγινε η είσπραξη τους, η ΠΑΕ προχώρησε σε πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεων της προς το κράτος, σε αντίθεση με άλλες ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες έκαναν απλά ρύθμιση. Χαρακτηριστικό είναι πως με το που εμφανίστηκαν τα χρήματα του στοιχήματος στον λογαριασμό της ΠΑΕ, εντός 2 ωρών είχαν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις προς το κράτος, μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Ωστόσο, η τυπικότητα της ΠΑΕ δεν «συγκίνησε» τους αρμόδιους, οι οποίοι έμειναν στο γράμμα του νόμου και στην αυστηρή ημερομηνία που όριζε η νομοθεσία ενώ το ίδιο το κράτος καθυστέρησε τις πληρωμές, στερώντας την αδειοδότηση από την Ηλιούπολη. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΠΑΕ έχει προσφύγει με έναν πλήρη φάκελο και εξαντλητική τεκμηρίωση και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την σχολαστικότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, τα οποία αποδεικνύουν πως η καθυστέρηση οφειλόταν σε κκαθυστερήσεις της πολιτείας και όχι της ομάδας.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης, ενώ ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν συνεχίζεται κανονικά.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ