Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αντίθετη Με Την Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας Στην Ηλιούπολη Η Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντίθετη Με Την Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας Στην Ηλιούπολη Η Λαϊκή Συσπείρωση

Βολές προς τη διοίκηση και την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης με αφορμή την εισήγηση ενός καινοτόμου σχεδίου για ίδρυση ενεργειακής κοινότητας στην Ηλιούπολη.

Η παράταξη του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη με ανακοίνωση της καταφέρεται κατά των σχεδίων που πρότεινε η παράταξη της αντιπολίτευσης και φαίνεται πως υιοθετεί η διοίκηση, αναφέροντας πως τα σχήματα των ενεργειακών κοινοτήτων «ήρθαν ως φερετζές των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας και την ενεργοποίηση του Δήμου για την δημιουργία τους». Η λαϊκή συσπείρωση άφησε αναίτιες αιχμές και για τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης, ο οποίος δέχθηκε μετά απο πρόσκληση του Δήμου να συνδράμει στο εγχείρημα, αναφέροντας πως «είναι πάντα ετοιμοπόλεμος στις… μπίζνες και γεννήθηκε πάνω στο κυνήγι των προγραμμάτων».

Μάλιστα η παράταξη του ΚΚΕ δεν διστάζει να βάλει στο «κάδρο» και τον Δημήτρη Τσέκερη, τον 35άρη επιστήμονα που επιμελήθηκε την συγκεκριμένη πρόταση, και σύμφωνα με την οποία ο Δήμος μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους προσφέροντας παροχές κοινωνικής πολιτικής (όπως πχ φθηνότερο ρεύμα) σε ευπαθή νοικοκυριά της πόλης.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης, εδώ.

Η πρόταση για την ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων έχει διατυπωθεί πριν δύο χρόνια από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» σε ειδική εκδήλωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ