Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: «Αθωράκιστη Αντιπυρικά Η Πόλη»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: «Αθωράκιστη Αντιπυρικά Η Πόλη»

Boλές κατά της διοίκησης του Δήμου και της πολιτείας εξαπέλυσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τασία Τσατσούλη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, «αποκαλύφτηκε περίτρανα ότι ο Δήμος μας, όπως και όλη η χωρά βαδίζουν ανοχύρωτοι, με όπλο την ελπίδα, ότι δεν θα μας βρει το… κακό».

Η κ. Τσατσούλη χαρακτήρισε «αδειανό πουκάμισσο» το τοπικό σχέδιο που κατάρτισε η δημοτική αρχή, επισημαίνοντας μια σειρά από σημαντικές ελλείψεις.

Εκτός από τις ελλείψεις σε κεντρικό επίπέδο και την υποχρηματοδότηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η κ. Τσατσούλη επεσήμανε τις εξής παραλείψεις:

  • Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής αν και εφόσον χρειαστεί να εμπλακεί σε μια έκτακτη κατάσταση θα είναι μάλλον «ωσεί παρών» αφού ως γνωστόν έχει στην διάθεση του μόλις ένα αστυνομικό όχημα!
  • Οι Υπηρεσίες του Δήμου που κινητοποιούνται σε έκτακτες καταστάσεις, παραμένουν αδύναμες, ως προς την αποτελεσματικότητα τους, αφού έτσι και αλλιώς το αναγκαίο έμπειρο προσωπικό λείπει και εκλείπουν και τα ανάλογα μηχανήματα έργου στο Δήμο.
  •  Ο δε ΣΠΑΥ ασκείται μόνιμα σε αυτό που ξέρει καλά τις… εργολαβίες. Όπως ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο ο ΣΠΑΥ «για πρώτη φορά τόσο έγκαιρά» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- θα αποψιλώσει τα ξερά χόρτα στις παρυφές της πόλης με τον Υμηττού στα μέσα Ιούνη!!! Δηλαδή 1½ μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και βλέπουμε…
  • Ο δε Δήμος λειτουργεί τα κανονάκια από Αγ. Μαύρα μέχρι προφήτη Ηλία, δυο ώρες την ημέρα!!! Προσέλαβε 25 εργαζομένους, για την πυρασφάλεια σε βουνό και τα πάρκα της πόλης, με  4μηνη σύμβαση που ανέλαβαν το έργο της περιφρούρησης τους, χωρίς όμως ακόμη την στοιχειώδη εκπαίδευση τους για το πως θα προστατεύσουν το βουνό και τον  εαυτό τους αν συμβεί το κακό!
  • Το Τοπικό Συμβούλιο (ΣΤΟ) συνεδρίασε μόλις την Δευτέρα 31 Μάη γιατί ένα μήνα τώρα(!) δεν είχαν οριστεί οι εκπρόσωποι Πυροσβεστικού και Αστυνομίας!
  • Ασκήσεις ετοιμότητας δεν έχουν γίνει σε κανένα επίπεδο ακόμη!
  • Το σύστημα ενημέρωσης εκτάκτων αναγκών  το αναλαμβάνει το τηλέφωνο του Δήμαρχου και το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου!
  • Στον προϋπολογισμό του Δήμου καταγράφεται το ποσό μόλις των 27 χιλιάδων ευρώ(!) για την πυροπροστασία!

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ