Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Άνοιγμα Των Σχολείων Στις 10/1 – Επιστροφή Στα Θρανία Με Αυξημένα Μέτρα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Άνοιγμα Των Σχολείων Στις 10/1 – Επιστροφή Στα Θρανία Με Αυξημένα Μέτρα

Στις 10 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν στα θρανία oι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

To νέο πρωτόκολλο λειτουργίας αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς, με τα σχολεία να λειτουργούν με κανόνες αυξημένων ελέγχων σε όλη την σχολική κοινότητα.

Τι Προβλέπει Το Νέο Πρωτόκολλο

Με βάση τα όσα ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, βασικός άξονας της επαναλειτουργίας των σχολείων θα είναι οι αυξημένοι έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς και μάθητές. Από τις 10/1, εκτός από τους μη-εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test και οι εμβολιασμένοι, με τους ελέγχους να αυξάνονται από 2 που ίσχυε μέχρι πρότινος σε 3 ανά εβδομάδα. Και τα 3 self tests θα χορηγούνται εντελώς δωρεάν.

Τι Θα Γίνεται Σε Περίπτωση Κρούσματος

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, τότε δεν θα ελέγχονται απλά οι κοντινές του επαφές εντός της τάξης, αλλά ολόκληρο το τμήμα και οι εκπαιδευτικοί. Επίσης, σε περίπτωση κρούσματος, οι μαθητές του τμήματος θα ελέγχονται συνολικά 5 φορές, 3 με selftest και 2 με rapid, προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως η ενδεχόμενη διασπορά του ιού.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν με Υπουργική Απόφαση που θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ