Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Γονείς, Εκπαιδευτικοί Και Κάτοικοι Ζητούν Το Ξήλωμα Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας Στην Ηλιούπολη

Αντιδράσεις από τη σχολική κοινότητα και τους κατοίκους της περιοχής για την εγκατάσταση νέας “καμουφλαρισμένης” – σύμφωνα με τις καταγγελίες, κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Γονείς, Εκπαιδευτικοί Και Κάτοικοι Ζητούν Το Ξήλωμα Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας Στην Ηλιούπολη

Μία νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας τοποθετήθηκε στην περιοχή των “αστυνομικών” στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα στην ταράτσα πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Δωδεκανήσου και Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, η οποία είναι η αρμόδια αρχή εποπτείας εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας, η εν λόγω κεραία είναι αδειοδοτημένη και ανήκει στην εταιρεία Vodafone. Ωστόσο, γονείς, κάτοικοι και εκπαιδευτικοί της περιοχής αντιδρούν έντονα στην εγκατάσταση της κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο, εγείροντας ζητήματα δημόσιας υγείας.

vodafone eett Γονείς, Εκπαιδευτικοί Και Κάτοικοι Ζητούν Το Ξήλωμα Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας Στην Ηλιούπολη

Η εγκατάσταση της κεραίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και των κατοίκων, οι οποίοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την αποξήλωση της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες και τις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει κάτοικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κεραία είναι “καμουφλαρισμένη”, καθώς περιβάλλεται από ένα πλαίσιο.  Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο ilioupolinews.gr, κάνουν λόγο για “πρόκληση” από την μεριά της εταιρείας Vodafone, ενώ τονίζουν πως «δεν θα επιτρέψουν σε καμία εταιρεία να διακινδυνεύσει την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ήδη, μια ομάδα πολιτών και γονέων έχει πραγματοποιήσει επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ηλιούπολης για το συγκεκριμένο θέμα, με τον κ. Χατζηδάκη να διαβεβαιώνει πως «ο Δήμος και οι υπηρεσίες του είναι στο πλευρό τους και ότι σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες θα ενισχύσουμε τις δράσεις για απομάκρυνση όλων των παράνομων κεραιών». Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (30/1/2020) διαβεβαίωσε τους δημοτικούς συμβούλους που κατέθεσαν σχετική ερώτηση, πως υπάρχει νομολογία και ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση που μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά στην απομάκρυνση της εν λόγω κεραίας.

Συγκέντρωση Συλλόγων Γονέων & Εκπαιδευτικών Την Τετάρτη 12/2

Σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών από 10 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 12/2/2020 εκδήλωση-διαμαρτυρία στο 2ο Γυμνάσιου Ηλιούπολης στις 18:30 προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων κατά της εταιρείας αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί κάτοικοι αλλά και στελέχη της δημοτικής αρχής της Ηλιούπολης, προκειμένου να συζητήσουν με τους πολίτες και να βρουν λύση στο πρόβλημα της κεραίας. Ήδη μαζεύονται υπογραφές για την αποξήλωση της εν λόγω κεραίας, με την συμμετοχή του κόσμου να είναι μαζική.

84626972 2499594990151019 4137718819487481856 o Γονείς, Εκπαιδευτικοί Και Κάτοικοι Ζητούν Το Ξήλωμα Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας Στην Ηλιούπολη

Τι Απαντά η Εταιρεία

Στελέχη της εταιρείας Vodafone, μιλώντας στο ilioupolinews.gr κάνουν λόγο για απολύτως διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες εγκατάστασης της εν λόγω κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο, τονίζοντας πως η κεραία είναι αδειοδοτημένη, καλύπτει πάγιες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και πως δεν συντρέχει κανένας λόγος απομάκρυνσης της.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ