Facebook Pixel

Επικαιροτητα

ΔΟΥ Ηλιούπολης: Καθυστερήσεις Στη Μεταφορά Και «Φλερτ» Από Δήμο Των Νοτίων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

ΔΟΥ Ηλιούπολης: Καθυστερήσεις Στη Μεταφορά Και «Φλερτ» Από Δήμο Των Νοτίων

Μεγάλες καθυστερήσεις φαίνεται πως εντοπίζονται στη μεταφορά της ΔΟΥ Ηλιούπολης από τον παράδρομο της Βουλιαγμένης στο κτίριο του παλιού ΟΠΕ (Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών)στη λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα, καθώς το ζήτημα φαίνεται πως εδώ και 2 χρόνια έχει «κολλήσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση μεταφοράς της ΔΟΥ σημειώθηκε πριν ενάμιση χρόνο, στις 5/9/2019 όταν ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης προκειμένου να συζητήσουν τα της μεταφοράς της ΔΟΥ. Ωστόσο, έκτοτε, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΑΑΔΕ και ο Δήμος Ηλιούπολης επρόκειτο να συνάψουν μια προγραμματική σύμβαση η οποία θα περιελάμβανε την εκπόνηση μιας μελέτης για την μεταφορά των υπηρεσιών στο κτιριο της Μαρίνου Αντύπα, στο κέντρο της Ηλιούπολης, για την οποία δεν υπάρχει πρόοδος μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, την ευθύνη για να «τρέξει» η μελέτη βρίσκεται στον Δήμο, στις τάξεις της ΑΑΔΕ επικρατεί «γκρίνια» και προβληματισμός, καθώς το μίσθωμα για το σημερινό κτίριο που στεγάζεται η ΔΟΥ Ηλιούπολης αγγίζει τα 12.500 ευρώ τον μήνα και η μεταφορά των υπηρεσιών στο κτίριο του ΟΠΕ θα γλιτώσει την υπηρεσία από πολλά χρήματα, μιας και πρόκειται για κτίσμα που ανήκει στο υπουργείο οικονομικών. Από την ΑΑΔΕ φαίνεται πως περιμένουν την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για να εκκινήσουν οι διαδικασίες, η οποία φαίνεται πως θα δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Απριλίου. Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν πως το ζήτημα απασχολεί προσωπικά τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος το χειρίζεται με τους στενούς συνεργάτες του.

Το κτίριο του ΟΠΕ στην Μαρίνου Αντύπα κρίνεται ως ιδανικό από τους ιθύνοντες της ΑΑΔΕ, έχοντας κοντά του υπαίθριο parking, ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζεται ήδη η Φορολογική & Τελωνειακή Ακαδημία της ΑΑΔΕ.

Ο «Τρίτος» Στη Σχέση ΑΑΔΕ – Δήμου Ηλιούπολης

Σαν να μην έφταναν οι καθυστερήσεις στη μετακόμιση, Δήμαρχος από Δήμο των νοτίων φημολογείται πως δίνει «γη και ύδωρ» για να μεταφερθεί η ΑΑΔΕ εντός των διοικητικών ορίων της πόλης του, υπό το σενάριο εκ νέου ενοποίησης των ΔΟΥ των νοτίων προαστίων, το οποίο ωστόσο είναι ακόμα σε επίπεδο φημών. Μάλιστα, πληροφορούμαστε πως τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, με το αίτημα να φτάνει πολυ ψηλά, ακόμα και σε κυβερνητικά στελέχη.

Βέβαια, όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, κυρίως λόγω ανεξαρτησίας της ΑΑΔΕ από την κυβέρνηση, αλλά και λόγω του προσυμφώνου που θα έρθει προς ψήφιση στο συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, το φλερτ άλλου Δήμου είναι υπαρκτό και έντονο για την απόκτηση της ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

3 σχόλια στο άρθρο “ΔΟΥ Ηλιούπολης: Καθυστερήσεις Στη Μεταφορά Και «Φλερτ» Από Δήμο Των Νοτίων
  1. Ο/Η ilioupolinews.gr λέει:

    Kaλησπέρα σας,

    Τα σχόλια περνάνε από anti-spam filters και δεν δημοσιεύονται άμεσα. Δεν υπήρξε δόλος, απλά έπρεπε να περάσει μια τεχνική διαδικασία έγκρισης. Όπως είδατε, δημοσιεύθηκε. Επίσης, το γεγονός οτι είστε μέλος της επιτροπής διαβούλευσης δεν μας υποχρεώνει να δημοσιεύουμε τις απόψεις σας, είμαστε ιδιωτικό μέσο ενημέρωσης.

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

  2. Ο/Η ΚΑΦΑΣΗΣ Α. λέει:

    Για ποιο λόγο δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα το σχόλιο μου; Ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Ηλιούπολης παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιό μου για την μεταφορά της ΔΟΥ Ηλιούπολης, που περιμένει έγκριση πολλές ώρες.

  3. Ο/Η ΚΑΦΑΣΗΣ Α. λέει:

    Προφανώς το έντονο ενδιαφέρον για την μεταφορά του τερατουργήματος Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης στο Σχολικό κέντρο της πόλης, όταν το κτίριο του Ο.Π.Ε. βρίσκεται απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο, το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο, πολύ κοντά στο 11ο Δημοτικό, το 10ο Νηπιαγωγείο, κ.ά.. σχολεία, δεν λαμβάνει υπόψιν ούτε τους κατοίκους, ούτε τα προβλήματα του κυκλοφοριακού χάους, της ρύπανσης , και της ασφάλειας των μαθητών των σχολείων, καθώς και των κατοίκων.
    Για όσους δεν τον γνωρίζουν το τερατούργημα ΔΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, περιλαμβάνει τους Δήμους Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης- Υμηττού, Αργυρούπολης και Ελληνικού. Επιπλέον στο κτίριο του ΟΠΕ λειτουργεί ήδη η Φορολογική Ακαδημία της ΑΑΔΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 και ΟΧΙ όπως γράφετε, ότι θα συστεγαστεί στο μέλλον.
    Απορίας άξιο είναι το έντονο ενδιαφέρον για το μίσθωμα που καταβάλλει η ΑΑΔΕ στην υπάρχουσα εγκατάσταση της Δ.Ο.Υ. και η αδιαφορία για τους κατοίκους της περιοχής και τους μαθητές μεγάλου τμήματος της Ηλιούπολης, από τα προβλήματα που θα φέρει η μετεγκατάσταση. Τονίζεται ότι δίπλα σε σχολικά κέντρα δεν μεταφέρονται υπηρεσίες που εξυπηρετούν όλα τα Νότια Προάστια και όχι μόνο τις ανάγκες του Δήμου, ούτε επιμορφώνονται εφοριακοί απ’ όλη την Ελλάδα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ