Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Καταψήφισε Το Ψήφισμα Για Την Τραγωδία Των Τεμπών Η Παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Καταψήφισε Το Ψήφισμα Για Την Τραγωδία Των Τεμπών Η Παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά»

Δεν υπερψήφισε το ψήφισμα που κατατέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης για την τραγωδία στα Tέμπη η παράταξη του Τάσου Ευσταθίου στην Ηλιούπολη παρά την ομοφωνία όλων των υπολοίπων παρατάξεων.

Παρά το γεγονός πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης έκαναν δεκτό το σύνολο του ψηφίσματος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η κεντροδεξιά δημοτική παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» και οι δημοτικοί της σύμβουλοι προέβαλαν αντιστάσεις και επιφυλάξεις για το περιεχόμενό του, προκαλώντας δυσαρέσκεια στο υπόλοιπο σώμα. Επισημαίνεται πως ο κ. Ευσταθίου ζήτησε να αναθεωρηθούν ορισμένα σημεία του κειμένου προκειμένου να το ψηφίσει, ωστόσο η εισηγήτρια κ. Τσατσούλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το κείμενο είναι ήδη στρογγυλεμένο. Δεν θα δεχτούμε άλλη τροποποίηση».

Το ψηφισμα ειχε ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης , εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό των δεκάδων ,νέων στην πλειοψηφία τους , συνανθρώπων μας,  στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απευθύνει την συμπαράσταση και τα  συλλυπητήρια του  στις οικογένειες τους.

Θεωρούμε και επιβεβλημένη και αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών.

Αυτή η τραγωδία έχει και  ένοχο και αίτια.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για τα εγκληματικά κενά στην ασφάλεια του δικτύου των  σιδηροδρόμων .

Το όποιο «ανθρώπινο λάθος»  δεν μπορεί να συγκαλύψει τις διαχρονικές ευθύνες  των κυβερνήσεων  για τα εγκληματικά  κενά  στην ασφάλεια του δικτύου  και  την ευθύνη  της ιδιωτικής εταιρείας που από το 2017 εκμεταλλεύεται το δίκτυο των σιδηροδρόμων  στην χώρα,  με την γενναία μάλιστα χρηματοδότησή της από το  κράτος !!.

Κανενός είδους συγκάλυψη. Το τίμημα που έχουμε πληρώσει ως λαός και νεολαία είναι  βαρύ και επαναλαμβανόμενο  για να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!. 

 Δεν μπορεί ο λαός μας  να ανεχτεί  ότι η  ασφάλεια  επιβατών και  εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές θα  θυσιάζεται  μπροστά στα κέρδη των εταιρειών. Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση, για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ