Facebook Pixel

Παραδημοτικα

«Καραμπόλες» Προσώπων & Αρμοδιοτήτων Στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Καραμπόλες» Προσώπων & Αρμοδιοτήτων Στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Η νέα διοίκηση στον Δήμο Ηλιούπολης ανακοινώθηκε, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «καραμπόλες» σε επίπεδο θέσεων και αρμοδιοτήτων. Όπως μαρτυρά το έγγραφο που αναρτήθηκε τη διαύγεια, εκτός από τα πρόσωπα, άλλαξαν και οι ευθύνες σε αρκετές περιπτώσεις.

Απο Τα «Ψηλά» Στα «Χαμηλά»

Όπως λέει και το ομώνυμο λαϊκό τραγούδι, υπάρχει ένα πρόσωπο που είναι ο «χαμένος» του «ανασχηματισμού», που είχε προαναγγήλει πριν αρκετό καιρό το ilioupolinews.gr. Πρόκειται φυσικά για την κ. Ιωάννα Σκλαβενίτη, η οποία δεν πρόλαβε καν να συμπληρώσει 1 χρόνο ως αντιδήμαρχος Εθελοντισμού. Η κ. Σκλαβενίτη, είχε αποχωρήσει από την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» πέρυσι τα Χριστούγεννα (30/12/2019), ενώ δύο μήνες μετά, στις 24/2/2020 ορίστηκε αντιδήμαρχος. Η απόδοση της -πέρα από την επιτυχημένη διεξαγωγή του καρναβαλιού- δεν ήταν η αναμενόμενη, με τις παρεμβάσεις της σε επίπεδο πόλης να είναι απειροελάχιστες. Η κ. Σκλαβενίτη δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα της, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να την απομακρύνει από τη θέση της, δημιουργώντας μάλιστα μια νέα αντιδημαρχία, την οποία ανέλαβε ο Σταύρος Γεωργάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Σκλαβενίτη δεν έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια της με αυτή την εξέλιξη, ενώ ο Δήμαρχος για να κάμψει ενδεχόμενες αντιδράσεις την όρισε εντεταλμένη σύμβουλο του σε ζητήματα εθελοντισμού.

Βάρος Στην Εξωστρέφεια

Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης έχει καταλάβει πως η πανδημία θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στα οικονομικά του Δήμου και για αυτό τον λόγο έριξε στο «ρινγκ» τον Σταύρο Γεωργάκη. Ο κ. Γεωργάκης, ως έμπειρο στέλεχος στην αγορά έχει ίσως τον πιο νευραλγικό ρόλο μεταξύ των αντιδήμαρχων, που δεν είναι άλλος από το να υπερκαλύψει το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει από την υστέρηση εσόδων λόγω του κορωνοϊού. Έτσι, ο κ. Γεωργάκης έχει ήδη σχεδιάζει μια αναδιοργάνωση του τμήματος προγραμματισμού στο οποίο πλέον προΐσταται, ενώ θα ξεκινήσει «σαφάρι» για να φέρει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στον Δήμο. Με αυτά τα χρήματα, η διοίκηση σχεδιάζει να τρέξει εντός του έτους πολύ σημαντικές διαδικασίες για έργα που θα μεταμορφώσουν την πόλη. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαία η χρονική συγκυρία «αντιδημαρχοποίησης» του κ. Γεωργάκη, με τον Δήμαρχο να θέλει να προλάβει το «τρένο» του 2023 παρουσιάζοντας έργο στην πόλη.

Φαίνεται μάλιστα πως σύντομα ο κ. Γεωργάκης θα φέρει και το πρώτο του «θέμα» στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση, ενώ ήδη η τοποθέτηση του στη θέση αντιδήμαρχου έχει προκαλέσει αρκετά θετικά σχόλια αρκετών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και του εμπορικού κόσμου, με αρκετούς επαγγελματίες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου με ειδική μνεία στην επιχειρηματικότητα.

Καραμπόλες Και Στις Αρμοδιότητες

Στα «ψιλά» πέρασε και η αλλαγή αρμοδιοτήτων, με τον αντιδήμαρχο Κώστα Σεφτελή να «χάνει» την εποπτεία της διεύθυνσης προγραμματισμού, της οποίας πλέον πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Γεωργάκης. Είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι το «αναπτυξιακό καύσιμο» του Δήμου, με τον Γιώργο Χατζηδάκη να το εμπιστεύεται στον νέο αντιδήμαρχο αφήνοντας τον κ. Σεφτελή στα αμιγώς τεχνικά αντικείμενα. Η κίνηση αυτή προκαλεί μια μικρή «έκπληξη», καθώς ο κ. Σεφτελής -μέχρι στιγμής- παίρνει σχεδόν άριστα στην απόδοση του, συγκεντρώνοντας αρκετά θετικά σχόλια δημοτών και κατοίκων της πόλης για τη δράση του και τη διαθεσιμότητα του κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ