Facebook Pixel

Δημοτικα

Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Aνοικτό κάλεσμα προς τους επαγγελματίες της πόλης αλλά και στους αιρετούς να συστρατευθούν για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς απηύθυναν τα στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης (ΕΣΗ) στη συνέντευξη τύπου που διεξήχθη την Παρασκευή 17/2 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Κοινή διαπίστωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου υπήρξε η ανάγκη για την κατάρτιση ενός οργανωμένου τοπικού σχεδίου για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως δραστηριότητας. Μάλιστα, τόσο τα μέλη του προεδρείου όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων που βρέθηκαν στη συνάντηση, τόνισαν την ανάγκη για άμεση συζήτηση του θέματος σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ευαγγέλου να προτείνει την συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με το προεδρείο του συλλόγου, ώστε να καταρτιστεί ένας «οδικός χάρτης» δράσεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

emporikos press conference 2 Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)
Η αντιπρόεδρος του ΕΣΗ κ. Ελένη Τσικούρη

«Να Λυθούν Τα Βασικά»

Τόσο ο πρόεδρος κ. Θανάσης Μπίρλης όσο και η αντιπρόεδρος κ. Ελένη Τσικούρη αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα καθαριότητας και προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει η πόλη. «Δεν γίνεται να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στα πεζοδρόμια εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης δικύκλων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίρλης, αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά του αντιδημάρχου δημοτικής αστυνομίας κ. Κόκλα. Αλλά τόσο η κ. Τσικούρη όσο και ο κ. Ζάχος, ταμίας του συλλόγου, έκαναν λόγο για άμεση ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών προσβασιμότητας σε όλη την πόλη, αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα.

emporikos press conference 8 Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)
Ο Ταμίας του ΕΣΗ κ. Ζάχος.

Ο Κίνδυνος Της Επένδυσης Στο Ελληνικό

Η επικείμενη επένδυση στο Ελληνικό ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν, με τον κ. Μπίρλη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τοπική αγορά. Από τη πλευρά του, το μέλος του ΔΣ του συλλόγου, επιχειρηματίας κ. Θάνος Ζαζάς ανέφερε πως εκτός από τον κίνδυνο, υπάρχουν και ευκαιρίες, οι οποίες ωστόσο μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο μέσα από οργανωμένο σχέδιο. «Οι αριθμοί λένε πως η δημιουργία malls στα 2 χλμ από την πόλη, θα σημάνει πτώση τζίρου περίπου 35% στις τοπικές επιχειρήσεις» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία από σχετική μελέτη.

emporikos press conference 3 Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούποηλης κ. Δημήτεης Ευαγγέλου

Η Συμμετοχή Στο Καρναβάλι, To Οpen Mall & Οι Νέες Δράσεις

Ο Πρόεδρος του ΕΣΗ κ. Μπίρλης έκανε λόγο για την καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη για περισσότερη και στενότερη συνεργασία του Δήμου με τον εμπορικό Σύλλογο. Όπως ανέφερε στην τοποθέτηση του, ο ίδιος και οι συνεργάτες του στον ΕΣΗ, έχουν προτείνει την επανεκκίνηση του διαλόγου για τη δημιουργία open mall στην Ηλιούπολη, μια κίνηση που εκτιμάται ο,τι θα τονώσει την τοπική αγορά και θα αμβλύνει τις συνέπειες της επένδυσης στο Ελληνικό. Μάλιστα, ο γενικος γραμματέας του συλλόγου κ. Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, προαναγγέλλοντας διεξαγωγή λευκής νύχτας στα μέσα Μαϊου, καθώς επίσης Street Food Festival και γιορτής Σοκολάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης. Σε όλα αυτά, επισημάνθηκε πως προτεραιότητα θα έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις, στις οποίες απευθύνθηκε κάλεσμα συμμετοχής στις δράσεις του ΕΣΗ.

Τέλος, ανακοινώθηκε και επίσημα η συνδιοργάνωση του καρναβαλιού από τον ΕΣΗ μαζί με τον Δήμο Ηλιούπολης, με τους επιχειρηματίες της πόλης να προσφέρουν στην παρέλαση ένα άρμα.

emporikos press conference 4 Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)
Από αριστερά: Τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΗ κ. Θάνος Ζαζάς & Παντελής Φασόης

Τι Είπαν Οι Αιρετοί

Από τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης το «παρών» έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Στάθης Ψυρρόπουλος, Τάσος Ευσταθίου, Γαβριήλ Αραμπατζής και Δημήτρης Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αντζινάς και Γιάννης Πούλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαρίνος Μπασούρης. Από τη μεριά του ο κ. Ψυρρόπουλος δήλωσε τη στήριξη του σε όλες τις δράσεις του συλλόγου, ενώ ο κ. Ευσταθίου επεσήμανε πως οι επιχειρήσεις της πόλης πρέπει να στηριχθούν άμεσα.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αντζινάς διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που διακινούνταν περί οικονομικής αδιαφάνειας στο ζήτημα του καρναβαλιού, τονίζοντας πως μοναδικό μέλημα της δημοτικής αρχής ειναι η απόλυτη διαφάνεια και η ενίσχυση της πόλης σε όλα τα επίπεδα με δράσεις σαν το καρναβάλι.

emporikos press conference 9 Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γιάννης Αντζινάς

emporikos press conference 5 Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος
emporikos press conference 10 Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Τάσος Ευσταθίου

emporikos press conference 1 Kάλεσμα Συμπόρευσης Σε Επαγγελματίες & Δημοτικές Παρατάξεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης κ. Μαρίνος Μπασούρης

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ