Facebook Pixel

Τοπικα

Κακοτεχνίες Και Προβλήματα Δίχως Τέλος Από Τις Εργασίες Οπτικών Ινών Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Κακοτεχνίες Και Προβλήματα Δίχως Τέλος Από Τις Εργασίες Οπτικών Ινών Στην Ηλιούπολη

Μπορεί το έργο της τοποθέτησης των οπτικών ινών στους δρόμους της Ηλιούπολης να είναι προς όφελος των πολιτών, ωστόσο, όπως φαίνεται, τα συνεργεία των εταιρειών κινητής δεν ενδιαφέρονται για τη σωστή αποκατάσταση των εργασιών, προκαλώντας καθημερινά δεκάδες προβλήματα.

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, οι καταγγελίες κατοίκων της Ηλιούπολης για κακοτεχνίες που προκύπτουν μετά την τοποθέτηση οπτικών ινών, πληθαίνουν. Και αυτό, διότι οι εργολάβοι που προσλαμβάνουν εταιρείες όπως η Cosmote, δεν αποκαθιστούν τις πλάκες των πεζοδρομίων και το οδόστρωμα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά αντίθετα προβαίνουν σε προχειρότητες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες. Μέχρι στιγμής, από όπου έχουν περάσει υπεργολάβοι των εταιρειών κινητής, έχουν αφήσει «σακατεμένους» δρόμους, και «μπαλώματα» ακόμα και σε περιπτώσεις που είχε γίνει πρόσφατη ασφαλτόστρωση, χωρίς να σέβονται τους φορους των πολιτών.

Για παράδειγμα, προχθεσινή καταγγελία ενός συμπολίτη μας, παρουσιάζει σε βίντεο πλάκες οδοστρώματος οι οποίες ενώ αφαιρέθηκαν για την τοποθέτηση οπτικών ινών, μετά τις εργασίες επανατοποθετήθηκαν με απίστευτη προχειρότητα, δημιουργώντας προβλήματα ολισθηρότητας και κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.

etaireies kinitis Κακοτεχνίες Και Προβλήματα Δίχως Τέλος Από Τις Εργασίες Οπτικών Ινών Στην Ηλιούπολη
Δύο μόνο παραδείγματα από την προχειρότητα των εργολάβων κατα την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σε άλλη περίπτωση, τα τεχνικά συνεργεία των εταιρειών κινητής, δεν χρησιμοποίησαν τα κατάλληλα τεχνικά εργαλεία για τον εντοπισμό αγωγών, με αποτέλεσμα να σπάσουν μέρος του δικτύου της ΕΥΔΑΠ και να προκαλέσουν πλημύρα σε ιδιωτικό parking πέριξ του πάρκου «Χαλικάκι». Τα περιστατικά δεν έχουν τέλος, καθώς οι καταγγελίες πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ φαίνεται πως δεν υπάρχει η απαραίτητη επίβλεψη στους ιδιώτες εργολάβους προκειμένου να σέβονται τις δημοτικές υποδομές και να μην προβαίνουν σε «προχειροδουλειές».

Πρίν 2 χρόνια, ο Δήμος Ηλιούπολης είχε ανακοινώσει τη λήψη νομικών μέτρων κατά των εταιρειών για διάφορες κακοτεχνίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο φαινεται πως οι ιδιώτες δεν θορυβούνται και συνεχιζουν ακάθεκτοι την ταλαιπωρία χιλίαδων Ηλιουπολιτών με τις κακοτεχνίες που αφήνουν πίσω τους.

(Φωτογραφία αρχειου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ