Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση Τις Επόμενες Ώρες – Επιφυλακή Στον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση Τις Επόμενες Ώρες – Επιφυλακή Στον Δήμο Ηλιούπολης

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» θα πλήξει την χώρα από το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Όπως επισήμανε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, πιθανό είναι το ενδεχόμενο να χρειαστούν αλυσίδες σε πολλούς δήμους της Αττικής, προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια οι μετακινήσεις. Όπως επεσήμανε σε ανάρτηση του ο έγκριτος μετεωρολόγος, από τη Δευτέρα η επέλαση του πολικού ψύχους «Ελπίς» θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας σε συνδυασμό με έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανέφερε θα υπάρχουν χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Αττικής. Ήδη στα λευκά έχουν ντυθεί τα βουνά της Αττικής, η Πάρνηθα, και η Πεντέλη.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη την Τρίτη (25/01) τα σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και θα υπάρχει η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, ενώ αναμένεται σήμερα το απόγευμα η απόφαση και για την Δευτέρα.

Όσο για τον Δήμο Ηλιούπολης, είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Από σήμερα Κυριακή υπάρχει και η δυνατότητα στους πολίτες να προμηθευτούν σάκους αλατιού από τον Δήμο Ηλιούπολης για προληπτική χρήση στα πεζοδρόμια και τις εισόδους των σπιτιών, ενώ κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας του Δήμου αλλά και της ΕΟΔΠΥ θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή. Mάλιστα ο Δήμαρχος θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των εθελοντών και των υπηρεσιών του Δήμου, έχοντας συντονιστικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Τέλος, με αφορμή την κακοκαιρία, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου σε όλη την Αττική.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση Τις Επόμενες Ώρες – Επιφυλακή Στον Δήμο Ηλιούπολης
  1. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

    Πλήρης ετοιμότητα…. Όλα τα πεζοδρόμια με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, δεν μπορείς να περπατήσεις πουθενά. Παγίδες σε όλους τους δρόμους . Ποια ετοιμότητα;

  2. Ο/Η Ελενη λέει:

    Είμαι διαχειριστής της πολυκατοικίας στην οποία διαμένω από που μπορώ να πραμηθευτω αλάτι (ποια υπηρεσία του δήμου)για την ασφαλή μετακίνηση μας και ποιες ωρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ