Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ήρθαν Τα Πρώτα Κοινόχρηστα Ηλεκτρικά Ποδήλατα Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ήρθαν Τα Πρώτα Κοινόχρηστα Ηλεκτρικά Ποδήλατα Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)

Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη μας, με τον πρώτο σταθμό φόρτισης και στάθμευσης θα τοποθετείται στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης.

Πρόκειται για ένα έργο που είχε προαναγγελθεί εδώ και 1,5 χρόνο από τον απερχόμενο Δήμαρχο, ενώ η εφημερίδα «Ηλιοτυπία» είχε φέρει πρώτη στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού και της προμήθειας των ποδηλάτων. Το έργο κόστισε 371.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», με κεντρικό φορέα διαχείρισης το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου, με τα πρώτα ποδήλατα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Τα ποδήλατα διαθέτουν σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και γεω-εντοπισμού, με ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS, το οποίο θα στέλνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό διαχείρισης, αναφορικά με τη θέση του, την κίνησή του, τη στάθμευσή του και την κατάσταση της μπαταρίας του. Επίσης, όλα τα οχήματα είναι ενισχημένα με οθόνη LED η οποία θα απεικονίζει τις βασικές ενδείξεις και λειτουργίες του ποδηλάτου, ενώ διαθέτουν φώτα κυκλοφορίας LED καθώς και καλάθι για μικρά φορτία.

Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα μέσω ειδικής εφαρμογής, με τις οδηγίες εγκατάστασης να βρίσκονται αναρτημένες στα σημεία φόρτισης και στάθμευσης.

Πρόκειται για ένα έργο που πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του πρώην Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος ανακοίνωσε παράδοση των πρώτων ποδηλάτων μέσω Facebook μαζί με τον πρώην Αντιδήμαρχο Κώστα Σεφτελή.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ