Facebook Pixel

Video

Ηλιούπολη: Συγκινητικό Κύμα Αλληλεγγύης Από Τις «Ηλιουπολίτισσες» Στη Πυρόπληκτη Γιαγιά (VIDEO)

Μία συνέντευξη με τους ανθρώπους που οργ άνωσαν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την πυρόπληκτη ηλικιωμένη στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Συγκινητικό Κύμα Αλληλεγγύης Από Τις «Ηλιουπολίτισσες» Στη Πυρόπληκτη Γιαγιά (VIDEO)

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν για άλλη μια φορά «Οι Ηλιουπολίτισσες», προσφέροντας σημαντική βοήθεια στην ηλικιωμένη κυρία πoυ είδε το σπίτι της να παραδίδεται στις φλόγες την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι «Ηλιουπολίτισσες», με προτροπή μιας γειτόνισσας της πυρόπληκτης, κατάφεραν σε χρόνο-ρεκόρ, να συγκεντρώσουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για την ηλικιωμένη, η οποία μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Eκτός από τα μέλη της ομάδας, σημαντική ήταν και η συνεισφορά των επαγγελματιών της πόλης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του κ. Χρήστου Σινόπουλου, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Η ΣΤΟΑ», ο οποίος με το τεχνικό συνεργείο που διατηρεί ως παράλληλη απασχόληση, ανέλαβε να βοηθήσει την ηλικιωμένη πυρόπληκτη να βελτιώσει την κατάσταση του κατεστραμμένου σπιτιού της.

Πέρα από τη συγκέντρωση αγαθών και εξοπλισμού, οι ίδιες οι «Ηλιουπολίτισσες» βρέθηκαν στο κατεστραμμένο σπίτι προκειμένου να καθαρίσουν και να απομακρύνουν επικίνδυνα υλικά από το διαμέρισμα, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης του.

Μιλώντας στο ilioupolinews.gr, τα μέλη των Ηλιουπολιτισσών και «προτεργάτριες» του κύματος αλληλεγγύης κκ. Νεκταρία Βλαστάρη, Ευδοκία Μανδέλλου και Παναγιώτα Πάχου μίλησαν για τη βοήθεια που προσέφεραν στην ηλικιωμένη και ζήτησαν την βοήθεια όσων μπορούν να συνδράμουν. Ωστόσο, μαζί με την ιδρύτρια της πρωτοβουλίας κ. Γωγώ Τσακογιάννη μίλησαν επίσης για την ολιγωρία των μηχανισμών αλληλεγγύης του Δήμου, σχολιάζοντας δηκτικά την απουσία βοήθειας από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τους αιρετούς.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

Γωγώ Τσακογιάννη: «Δεν Γίνεται Οι Ηλιουπολίτισσες Να Κάνουν Τη Δουλειά Του Δήμου»

«Οι Ηλιουπολίτισσες ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσουν με όποια μέσα μπορούσαν, ωστόσο η βοήθεια από τον Δήμο δεν ήταν aυτή που περιμέναμε» ανέφερε η κ. Τσακογιάννη κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της, σχολιάζοντας μάλιστα αρνητικά την στάση ορισμένων αντιδήμαρχων.

«Που είναι οι Εθελοντές του Δήμου; Θα μπορούσε ο Δήμος να μεριμνήσει έστω για την παροχή προσωρινής στέγης στην γιαγιάκα, η οποία σήμερα φιλοξενείται υπό αντίξοες συνθήκες και έχοντας σημαντικό πρόβλημα υγείας» τόνισε η κ. Τσακογιάννη, προσθέτοντας: «Τα φάρμακα της γιαγιάς έγιναν δωρεά από ιδιώτη, ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη μεριμνήσει το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό ιατρείο να της παρέχουν ό,τι χρειάζεται».

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μανδέλλου: «Το μόνο που προσέφερε ο Δήμος ήταν ένας κάδος για τα μπάζα και 2 μερίδες φαγητού, το οποίο μπορούσαμε να της προσφέρουμε και εμείς».

Πως Μπορείτε Να Βοηθήσετε

Το ilioupolinews.gr συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης που οργάνωσαν οι Ηλιουπολίτισσες δημιούργησε μια φόρμα όπου ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει τι μπορεί να προσφέρει για το σπίτι και την ίδια την άπορη ηλικιωμένη. Το μόνο που χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, προκειμένου οι «Ηλιουπολίτισσες» να επικοινωνήσουν μαζί σας.

*Τα στοιχεία δεν θα γνωστοποιηθούν σε τρίτους ούτε θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν εμπορικό ή άλλο σκοπό. Μετά το πέρας της διαδικασίας θα διαγραφούν οριστικά.


Κάντε like στη σελίδα του ilioupolinews.gr στο Facebook

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ