Facebook Pixel

Τοπικα

Ηλιούπολη: Πρώην Συμβασιούχος Βρέθηκε Νεκρός Στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Πρώην Συμβασιούχος Βρέθηκε Νεκρός Στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στις εγκαταστάσεις του δημοτικού αμαξοστασίου στην Ηλιούπολη, όταν ένας πρώην συμβασιούχος του Δήμου βρέθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για συμβασιούχο που είχε προσληφθεί με το πρόγραμμα «55-67» του ΟΑΕΔ, και του οποίου η σύμβαση είχε λήξει πριν λίγους μήνες. Ωστόσο, λόγω της κακής οικονομικής του κατάστασης, διέμενε άτυπα στις εγκαταστάσεις του «γκαράζ» του Δήμου τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να μην κοιμάται στον δρόμο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας έδωσε τα τελευταία σημεία ζωής το μεσημέρι της Τρίτης, όπου πρώην συνάδελφοί του τον είδαν στην αποθήκη στην οποία διανυκτέρευε. Μεσολάβησαν 2 ημέρες (εκ των οποίων η μία ήταν απεργία) και το πρωί της Παρασκευής, οι συνάδελφοι του τον αναζήτησαν, δίχως ωστόσο ανταπόκριση. Οι υπάλληλοι του Δήμου αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα της αποθήκης που διέμενε, όπου και τον εντόπισαν νεκρό. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, όπου κατέγραψε το συμβάν και πήρε καταθέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και μέρες είχε ζητηθεί στον άτυχο άνδρα να απομακρυνθεί οικειοθελώς από τις εγκαταστάσεις του Δήμου όπου και διανυκτέρευε, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση.

Πρώτα Η Ηλιούπολη: «Να Αποδοθούν Ποινικές Ευθύνες»

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε η δημοτική παράταξη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, η οποία με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και απευθύνει μια σειρά από ερωτήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη του Στάθη Ψυρρόπουλου θέτει δημόσια τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί επέτρεψε η νυν διοίκηση του Δήμου την εγκατάσταση ενός ανθρώπου που αντιμετώπιζε τόσο σημαντικά προβλήματα υγείας σε χώρο του Δήμου;
  • Ποιες ήταν οι συνθήκες του χώρου στον οποίο διέμενε ο άτυχος συμπολίτης μας;
  • Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες;
  • Ειδοποιήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης;
  • Αυτός ο άνθρωπος πραγματικά πληρωνόταν για εργασίες που έκανε στο Γκαράζ του Δήμου μας;
  • Ποιος μπορεί να αποφασίζει ή να αποκτάει αυθαίρετη δικαιοδοσία για να οικειοποιείται χώρους του Δήμου και να τους διαθέτει κατά το δοκούν;
  • Εάν είχε απευθυνθεί ο Δήμος στις αρμόδιες υπηρεσίες, μήπως θα μπορούσε να αποφευχθεί ο θάνατος του συμπολίτη μας;

Πηγές από το Δημαρχείο αναφέρουν πως κανένας από τους πολιτικούς προϊστάμενους δε γνώρισε για τη διαμονή του άτυχου άνδρα στις εγκαταστάσεις του δημοτικού αμαξοστασίου, με την υπόθεση να ακολουθεί πλέον τον νομικό δρόμο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του νεοκλεγέντος Δημάρχου «Αναμφισβήτητα συντρέχουν ποινικές ευθύνες που θα αναζητήσουμε για το συγκεκριμένο
τόσο σοβαρό περιστατικό και χρήζει άμεσης κινητοποίησης των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών
».

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ