Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Μνημείο Για Την Αείμνηστη Ευαγγελία Δημητρίου Στο Πάρκο Πικροδάφνης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Μνημείο Για Την Αείμνηστη Ευαγγελία Δημητρίου Στο Πάρκο Πικροδάφνης

Τη μνήμη της Ηλιουπολίτισσας Ευαγγελίας Δημητρίου τίμησε ο Δήμος Ηλιούπολης, δημιουργώντας ένα φυσικό μνημείο στο πάρκο Πικροδάφνης.

Το μνημείο αποτελείται από φυσικά υλικά, με κομμάτια βράχου να περικλείουν ένα μικρό παρτέρι, ενώ στην αναμνηστική πλάκα αναγράφεται «Προς τιμήν της Ευαγγελίας Δημητρίου, για την ευαισθησία και τον αγώνα της, για την προστασία της Πικροδάφνης».

«Η Ευαγγελία Δημητρίου, ήταν δραστήρια και δυναμική αγωνίστρια της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης, έδωσε αγώνες για την προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης και μαζί ξεκινήσαμε νέα προσπάθεια για την διατήρησή του και την επαναφορά της κοίτης του στην αρχική της μορφή, με εφαρμογή των κανόνων της Φυσικής μηχανικής», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ηλιούπολη: Μνημείο Για Την Αείμνηστη Ευαγγελία Δημητρίου Στο Πάρκο Πικροδάφνης
  1. Ο/Η ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ λέει:

    Η Ευαγγελία Δημητρίου αγωνίστηκε μαζί μας πολλά χρόνια ενάντια στα σχέδια των εκάστοτε δημοτικών αρχών Ηλιούπολης που προωθούσαν τον εγκιβωτισμό, την διευθέτηση και την καταστροφή της κοίτης και των πρανών του ρέματος της Πικροδάφνης. Οι προσφυγές μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας απέτρεψαν τελικά αυτά τα σχέδια… Σεβασμός στους αγωνιστές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ