Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Καταγγελία Στο ΣΕΔΕΑ Για «Μαϊμού» Δημοσκοπήσεις

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Καταγγελία Στο ΣΕΔΕΑ Για «Μαϊμού» Δημοσκοπήσεις

Σε επίσημη καταγγελία προς τον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) προχώρησε η εφημερίδα «Ηλιοτυπία» και το ilioupolinews.gr για τη διαρροή αποτελεσμάτων τοπικών «δημοσκοπήσεων».

Όπως είχε δημοσιεύσει το ilioupolinews.gr πριν λίγες ημέρες, πρόκειται για «γκάλοπ» που διενεργήθηκε σε συγκεκριμένη μερίδα «παραγόντων» της πόλης και που στερείται κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η συγκεκριμένη εταιρεία που διεξήγαγε τη «δημοσκόπηση» στην πόλη, όχι μόνο δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ, αλλά ο τρόπος που γινόντουσαν ερωτήσεις προς τους ερωτηθέντες, ήταν -αν όχι αστείος- σίγουρα όχι ο ενδεδειγμένος για τη διεξαγωγή γκάλοπ.

Στην καταγγελία του, το ilioupolinews.gr αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πριν λίγες εβδομάδες, διενεργήθηκε στην Ηλιούπολη μια «δημοσκόπηση», η οποία -σύμφωνα με τους ερωτηθέντες που ήρθα προσωπικά σε επαφή- δεν τηρούσε καμία από τις προδιαγραφές διεξαγωγής. Πιο συγκεκριμένα, ο συνεντευκτής δεν δήλωσε ποτέ το όνομα του ούτε τον φορέα διεξαγωγής της έρευνας κοινής γνώμης, ενώ όταν του ζητήθηκε ο αριθμός μητρώου ΣΕΔΕΑ, δεν τον παρείχε».

Μάλιστα, η επιστολή θίγει και το ζήτημα της διαρροής αποτελεσμάτων από συγκεκριμένα παραταξιακά μέσα, αναφέροντας:

To ανησυχητικό της υπόθεσης είναι πως τα «αποτελέσματα» της συγκεκριμένης δημοσκόπησης διαρρέονται από τοπικό μέσο, σε δημοσιεύμα συγκεκριμένου προσανατολισμού, το οποίο αψηφά κάθε έννοια δεοντολογίας στη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων.

Νέα Στοιχεία Για Το Γκάλοπ – «Μαϊμού»

Το ilioupolinews.gr μετά από σχετική έρευνα και επαφή με 3 πολίτες που έλαβαν τηλεφώνημα για τη συγκεκριμένη «δημοσκόπηση», έχει εντοπίσει τα στοιχεία της εταιρείας και ερευνά τον συσχετισμό της με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο. Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας μέχρι στιγμής αρκετά «λαβράκια», τα οποία θα δημοσιευθούν στις αρχές της επόμενη εβδομάδας.

Η καταγγελία στο ΣΕΔΕΑ και η δημοσιογραφική έρευνα θα αποκαλύψουν σύντομα με ονόματα και γεγονότα με όσους προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με διασπορά ψευδών ειδήσεων και μη-επιστημονικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ