Facebook Pixel

Δημοτικα

Τοπική Σπέκουλα Με «Δημοσκοπήσεις» Που Στερούνται Σοβαρότητας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Τοπική Σπέκουλα Με «Δημοσκοπήσεις» Που Στερούνται Σοβαρότητας

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, πληροφορηθήκαμε από αρκετούς αιρετούς της Ηλιούπολης πως κάποια εταιρεία διενεργούσε «τοπική δημοσκόπηση» με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Μιλάμε για μια δημοσκόπηση, που -όπως φαίνεται- έγινε αποκλειστικά σε ανθρώπους που ασχολούνται με τα δημοτικά τεκταινόμενα, δεν ξέρουμε το δειγματοληπτικό της πλαίσιο, δεν γνωρίζουμε την μεθοδολογία της και ούτε καμία άλλη επιστημονική λεπτομέρεια από αυτές που κοινοποιούνται πάντα από σοβαρές και πιστοποιημένες εταιρείες δημοσκοπήσεων, που ανήκουν στο ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων & Ερευνών Αγοράς).

Τα Θολά Σημεία Και Η Καταγγελία

Η συγκεκριμένη εταιρεία που διεξήγαγε τη «δημοσκόπηση» στην πόλη, όχι μόνο δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ, αλλά ο τρόπος που γινόντουσαν ερωτήσεις προς τους ερωτηθέντες, ήταν -αν όχι αστείος- σίγουρα όχι ο ενδεδειγμένος για τη διεξαγωγή γκάλοπ. Μάλιστα, όταν ένας εκ των ερωτηθέντων ρώτησε την συνεντεύκτρια τον αριθμό μητρώου ΣΕΔΕΑ της εταιρείας, όχι μόνο δεν έλαβε απάντηση, αλλά του έκλεισαν το τηλέφωνο αγενώς. Όσο για το όνομα της εταιρείας διεξαγωγής του γκάλοπ, όχι μόνο δεν αναφέρθηκε στην αρχή του τηλεφωνήματος, όπως ορίζει ο κανονισμός, αλλά το «μάθαμε» μετά από επίμονες ερωτήσεις. Φυσικά η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.

Όπως είναι φυσικό, το ilioupolinews.gr συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία και προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στο θεσμικό όργανο των εταιρειών δημοσκοπήσεων, για να μάθουμε επιτέλους ποιος κρύβεται πίσω από τέτοιες «έρευνες».

Όσο για την «ανθρωπογεωγραφια» της εταιρείας και την συσχέτιση της με τοπικούς παράγοντες, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τοπική «Σπέκουλα»

Λίγες ημέρες αργότερα κάποιοι τοπικοί παράγοντες άρχισαν να διαρρέουν τα «αποτελέσματα», τα οποία -ως δια μαγείας- τους έδειχναν «ανεβασμένους». Σε συζήτηση μεταξύ αιρετών, έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, είχε ειπωθεί η εξής ατάκα: «Όποιος δημοσιεύσει επίσημα σε φιλικό προς εκείνον ΜΜΕ οποιαδήποτε πληροφορία για τη δημοσκόπηση, σημαίνει πως αυτός την έχει κάνει». Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη και περιμένουμε να δούμε εάν θα επιβεβαιωθεί.

Προφανώς, κάποιοι προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικό ανάστημα με τακτικές σπέκουλας, μήπως και καταφέρουν να βελτιώσουν την καταβαραθρωμένη εικόνα τους στους κατοίκους της πόλης.

Ας μην αγχώνονται. Η καταγγελία θα δείξει με ακρίβεια ποιος κάνει τοπικές σπέκουλες. Επίσης, θα υπάρχουν σοβαρές δημοσκοπήσεις τον Σεπτέμβριο. Με σοβαρά ερωτηματολόγια, σοβαρές εταιρείες, και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Τότε θα δούμε τι «γράφει το κοντέρ»….

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ