Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Τα ΚΑΦΑΟ Μετατράπηκαν Σε Έργα Τέχνης Που Ανανεώνουν Την Εικόνα Της Πόλης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Ηλιούπολη: Τα ΚΑΦΑΟ Μετατράπηκαν Σε Έργα Τέχνης Που Ανανεώνουν Την Εικόνα Της Πόλης

Με χρώμα και όμορφες εικόνες γέμισαν οι γειτονιές και οι πλατείες της Ηλιούπολης χάρη στην πρωτοβουλία που πήρε η διοίκηση του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. για παρεμβάσεις των μαθητών του καλλιτεχνικού εργαστηρίου σε όλη την πόλη.

Τα μουντά ΚΑΦΑΟ της πόλης μας μετατράπηκαν σε έργα τέχνης που ανανεώνουν το αστικό τοπίο και φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο με την τέχνη. Πρόκειται για μια ανατρεπτική πρωτοβουλία που πήρε η διοίκηση του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων προκειμένου να αναβαθμίσουν τους δρόμους βάζοντας την δική τους πινελιά στο αστικό τοπίο. Για δεύτερη συνεχόμενη δημιουργική χρονιά το πρόγραμμα αυτό μεταμορφώνει τα ΚΑΦΑΟ της Ηλιούπολης σε πίνακες ζωγραφικής.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2020 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος δημιουργικός κύκλος της ομάδας με 16 μεταμορφώσεις των ΚΑΦΑΟ σε πρωτότυπα έργα τέχνης. Αντίστοιχα, τον φετινό Οκτώβριο έγινε και η 2η ενότητα του Project αυτού που αριθμεί τα 14 ΚΑΦΑΟ, συνολικά οι μαθητές του εργαστηρίου ζωγραφικής έδωσαν σε 30 ΚΑΦΑΟ «χρώμα και ζωή».

Η ιδέα ξεκίνησε από την εικαστικό και δασκάλα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Γιούλη Γκικοπούλου που εμπνεύστηκε από την δράση του προγράμματος «Outside the box» που ξεκίνησε στο Τορόντο το 2013. Με αφορμή αυτό άρχισαν οι διαδικασίες για ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο παραγωγής τέχνης σε δημόσιο χώρο στο οποίο ανταποκρίθηκαν θερμά οι μαθητές. Με το πρόγραμμα αυτό «Installation – StreetArt» ενσωματώθηκε η συγκεκριμένη δράση με έργα εμπνευσμένα από τον μοντερνισμό και το καλλιτεχνικό ύφος του 20ου αιώνα.

Οι μακέτες των έργων τέχνης του εργαστηρίου ζωγραφικής Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. έλαβαν την έγκριση από το αρμόδιο τμήμα του ΟΤΕ ενώ το κόστος των υλικών το ανέλαβαν οι ίδιοι.

Για την αποφυγή από τυχόν βανδαλισμούς στις μακέτες εμπεριέχεται ειδική υδροφοβική επίστρωση anti-tagging.

Οι μαθητές και το Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. ευχαρίστησαν τον ΟΤΕ και τα αρμόδια στελέχη του για την άψογη συνεργασία που είχαν μαζί τους αλλά και τα καταστήματα Ελιξήριο και Pita Bar για το catering που πρόσφεραν στους μαθητές.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ