Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Εγκρίθηκαν Ο Προϋπολογισμός & Το Τεχνικό Πρόγραμμα Για Το Έτος 2023

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Εγκρίθηκαν Ο Προϋπολογισμός & Το Τεχνικό Πρόγραμμα Για Το Έτος 2023

Την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου πήραν ο προϋπολογισμός & το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης για το 2023, μετά από μια διπλή, μαραθώνια συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα ύψους περίπου 739.400 ευρώ, το οποίο ενσωματώνεται στο συνεχιζόμενο τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο για το 2023 διαμορφώνεται στα 3.979.675,23 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το τεχνικό πρόγραμμα θετικά ψήφισαν η παράταξη του Δημάρχου, η παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», και η πλειονότητα των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις «Πρώτα Η Ηλιούπολη», «Η Πόλη Που Θέλω», «Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης», και «Αριστερή Πρωτοβουλία», «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνος Μπασούρης, και Αναστάσης Ζαννιάς. Η ψηφοφορία έληξε με 17 ψήφους υπερ και 17 κατά, ωστόσο παρά την ισοπαλία το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε χάρη στις διατάξεις περί απλής αναλογικής που θέσπισε η ΝΔ το καλοκαίρι του 2019.

Οσο για τον προϋπολογισμό, η συζήτηση του ξεκίνησε στις 10 το βράδυ και ενώ η πλειονότητα των αιρετών είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Στην εισήγηση του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αντζινάς έκανε λόγο για μια δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω των διαρκών ανατιμήσεων στις τιμές της ενέργειας, με τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2023 να φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, από τα 40 εκατομμύρια στα οποία είχε διαμορφωθεί για το 2022. Και ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε, παρά τη μεγάλη απουσία αιρετών απο την αίθουσα, με ψήφους της παράταξης του Δημάρχου και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που έχουν ενταχθεί στη δημοτική αρχή.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ