Facebook Pixel

Τοπικα

Ηλιούπολη: 24ωρη Αποχή Από Τους Εργαζόμενους Καθαριότητας Στον Δήμο – Ζητούν Λύσεις Στα Προβλήματα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: 24ωρη Αποχή Από Τους Εργαζόμενους Καθαριότητας Στον Δήμο – Ζητούν Λύσεις Στα Προβλήματα

Βολές κατά της δημοτικής αρχής για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας στον Δήμο Ηλιούπολης αφήνει με ανακοίνωσή του το σωματείο Εργαζομένων, περιγράφοντας μια προβληματική κατάσταση ως προς τη λειτουργία της υπηρεσίας.

H ανακοίνωση των εργαζομένων επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος των οχημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καθημερινά αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε να βρούμε απορριμματοφόρο προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας, (σήμερα από τα 10 απορριμματοφόρα, λειτουργούν τα 6», ενώ παράλληλα προσθέτει: «τα μηχανήματα έργου (JCB κλπ) που είναι παροπλισμένα στο γκαράζ εδώ και μήνες, προβλήματα με τις μηχανοκίνητες σκούπες που από τις 7 λειτουργούν μόνο οι (2) και άλλη μία(1) που σκουπίζει μόνο από τη δεξιά πλευρά».

Όσο για τη δημοτική συγκοινωνία, η ανακοίνωση ισχυρίζεται πως από τα 7 οχήματα που διαθέτει συνολικά ο Δήμος είναι όλα παρκαρισμένα στο γκαράζ με βλάβες πλην ενός (1).

Ως ένδειηη διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα 14/6, ενώ παράλληλα ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, μεταξύ των οποίων οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθώς και η τακτική συντήρηση του στόλου οχημάτων.

Συνάντηση Στις Εγκαταστάσεις Του «Γκαράζ»

Στη σημερινή πρωϊνή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας, στο αμαξοστάσιο του Δήμου, βρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και η δημοτική αρχή, ακούγοντας τα προβλήματα των εργαζομένων. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, τονίζοντας πως όλα τα θέματα έχουν δρομολογηθεί και σύντομα οι εργαζόμενοι -και κυρίως οι πολίτες- θα δούν διαφορά στην καθημερινότητά τους.

Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά: «Η Καθαριότητα Της Πόλης Δεν Μπορεί Να Περιμένει Άλλο Κύριοι Της Διοίκησης»

Η ανακοίνωση της παράταξης του Τάσου Ευσταθίου καυτηρίαζε τα όσα καταδύκνυε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, ζητώντας από τη δημοτική αρχή άμεσες λύσεις. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης, τα στελέχη της διαρκώς ζητούν απαντήσεις εντός των δημοτικών συμβουλίων για την κατάσταση του στόλου οχημάτων, ενώ ο Τάσος Ευσταθίου έθεσε ξανά μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα γύρω από τη συντήρηση και τη λειτουργία των οχημάτων.

Αναλυτικα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη: «Ανικανότητα, προκλητική αδιαφορία ή συνδυασμός αυτών;»

Η παράταξη του Θοδωρή Παπαδάτου κάνει λόγο για «θλιβερές εικόνες αποτελούν ντροπή για μια σύγχρονη πόλη και εστία σοβαρού κινδύνου για τους δημότες», πετώντας το γάντι στη δημοτική αρχή, συμπληρώνοντας: «Η ποιότητα ζωής, η καθαριότητα, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών, η υλικοτεχνική στήριξή τους και η άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και της γήρανσης του προσωπικού, με σεβασμό στους εργαζόμενους και στους δημότες που πληρώνουν για να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Ηλιούπολης».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ