Facebook Pixel

Τοπικα

Ηλιούπολη: Ο Οδυνηρή Πραγματικότητα Στην Περίπτωση Αποχώρησης Των Συμβασιούχων Στην Καθαριότητα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Ο Οδυνηρή Πραγματικότητα Στην Περίπτωση Αποχώρησης Των Συμβασιούχων Στην Καθαριότητα

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμο Ηλιούπολης την κατάσταση που θα επικρατήσει στην καθαριότητα σε περίπτωση που τελικά δεν ανανεωθεί η σύμβαση των 136 συμβασιούχων COVID.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, η πρόεδρος του σωματείου κ. Καραγιαννίδου μίλησε με αριθμούς, περιγράφοντας τόσο την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, όσο και το τι θα συμβεί σε περίπτωση απομάκρυνσης των συμβασιούχων.

Μείωση 60% Στα Δρομολόγια Περισυλλογής Σκουπιδιών

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «από τα 10 απορριμματοφόρα που βγαίνουν καθημερινά να μαζέψουν σκουπίδια, τα 6 αποτελούνται από συμβασιούχους. Άρα εάν φύγουν αυτοί οι άνθρωποι πώς θα βγαινουν τα οχήματα να μαζέψουν; Θα μείνουν 4 οχήματα για όλη την Ηλιούπολη».

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στην ανακύκλωση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Καραγιαννίδου, από τα 3 οχήματα ανακύκλωσης, τα 2 έχουν πληρώματα αποκλειστικά από συμβασιούχους, άρα σε περίπτωση απομάκρυνσης των συμβασιούχων θα υπάρχει μόνο 1 πρόγραμμα αποκομιδής για όλη την πόλη. Όσο για τα δρομολόγια περισυλλογής των βιοαποβλήτων, από τα 5 οχήματα που έδωσε δωρεάν η Περιφέρεια στον Δήμο, κινείται μόνο το 1, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό, ενώ το ένα δρομολόγιο που είναι ενεργό επανδρώνεται και αυτό αποκλειστικά από συμβασιούχους.

Ο Κίνδυνος Για Τα Σχολεία

Όπως αποκάλυψε η κ. Καραγιαννίδου, αυτή τη στιγμή ο Δήμος διαθέτει μόνο 5 μόνιμες καθαρίστριες για το σύνολο των σχολείων, ενώ οι υπόλοιπες 30 είναι συμβασιούχες είτε μέσω του προγράμματος COVID, είτε μέσω 10μηνων συμβάσεων του ΟΑΕΔ. «Αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει 177 κενές οργανικές θέσεις», επεσήμανε η πρόεδρος του σωματείου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ