Facebook Pixel

ΣυνεντευξειΣ

Γωγώ Τσακογιάννη: «Με Στοχοποίησαν Ακροδεξιοί Της Πόλης, Αλλα Δεν Μασάω Μία!»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Γωγώ Τσακογιάννη: «Με Στοχοποίησαν Ακροδεξιοί Της Πόλης, Αλλα Δεν Μασάω Μία!»

H Γωγώ Τσακογιάννη είναι ο ορισμός του «δυναμισμού»: Δημιουργός της άκρως επιτυχημένης ομάδας «Οι Ηλιουπολίτισσες», πρόσφατα δημιουργός του magapo.gr και πάντα με άποψη για τα τεκταινόμενα της πόλης και όχι μόνο.

Μιλήσαμε μαζί της για τις Ηλιουπολίτισσες, την τοπική πολιτική και για την πρόσφατη διαδικτυακή στοχοποίηση που δέχθηκε.

Πως γεννήθηκε η ιδέα για τις «Ηλιουπολίτισσες»;

Αγαπώ και στηρίζω τη Γυναίκα.  Στον αγώνα της για επιβίωση στον αγώνα της ενάντια στην πατριαρχία κι ένα σύστημα που πολλές φορές την απαξιώνει. Οι Ηλιουπολίτισσες έγιναν με το σκεπτικό να στηρίξω την επιχειρηματικότητα της πόλης μου και τη γυναίκα που ζει ή εργάζεται μέσα σε αυτή. Η Γυναίκα είναι Δύναμη και η Αρχή των πάντων. Θέλω να βοηθήσω κι εγώ να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Ποιος είναι ο σκοπός της ομάδας που δημιουργήσατε;

Μέσα από την ομάδα μας που αριθμεί σήμερα τα 6000 περίπου μέλη μπορεί η Γυναίκα που ζει ή εργάζεται στην πόλη μας να διαφημίσει δωρεάν την εργασία τη δική της ή της οικογενείας της. Νοιώθω ευλογημένη όταν μου λένε καταστήματα πως διπλασιάσανε το τζίρο τους μέσα από την προβολή τους στην ομάδα. Νοιώθω χαρούμενη όταν Ηλιουπολίτισσες βρίσκουν δουλειά σε Ηλιουπολίτικα καταστήματα.

Έχετε ανταπόκριση στο εγχείρημα σας;

Ναι έχω αγαπηθεί από τις Ηλιουπολίτισσες. Έχουν αναγνωρίσει με το παραπάνω αυτό που κάνω και μου το έχουν γυρίσει πίσω με την εκτίμηση το σεβασμό και την αγάπη τους και αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα.

Πρόσφατα κάνατε άλλο ένα βήμα, δημιουργώντας το δικό σας website, το magapo.gr. Πως προέκυψε η ιδέα;

Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω το site σου, το www.ilioupolinews.gr Γιάννη μου. Όχι μόνο δεν ένοιωσες να απειλείσαι αλλά μας έδωσες και βήμα. Έχεις ένα αξιόπιστο ενημερωτικό site για τα δρώμενα της Ηλιούπολης χωρίς να λοιδωρείς ούτε να τρομοκρατείς κανέναν. Βεβαίως και υπήρξαν site που ενοχλήθηκαν από τη δωρεάν προβολή που έχουν πρόσβαση τα μέλη μας. Πρόσφατα δημιούργησα ένα καθαρά γυναικείο site το www.magapo.gr   ΑΛΛΑ ο τοίχος στην ομάδα Οι Ηλιουπολίτισσες θα είναι πάντα η επιλογή για ΔΩΡΕΑΝ Ηλιουπολίτικη  διαφήμιση. Ζούμε πρωτόγνωρα δύσκολες εποχές και νοιώθω πως κάνω το σωστό.

Πρόσφατα στοχοποιηθήκατε στα social media. Πείτε μας δυο λόγια.

Γνώρισα μια επίθεση άνευ προηγουμένου από ένα site και ένα blog της πόλης μας. Παίρνουν ένα σχόλιό σου και από κάτω γράφουν ότι θέλουν. Χωρίς να ντρέπονται, γράφουν ανυπόστατα πράγματα και με στοχοποιούν. Χαίρομαι που καταδικάστηκε η Μαύρη Αυγή και θα σκέφτονται λίγο περισσότερο πριν σε αποκαλέσουν φασίστα τα σεσημασμένα φασισταριά της πόλης μας. Δεν μασάω μία, το λέω ξεκάθαρα. Τα χτυπήματα από ακροδεξιά στοιχεία, είναι γαλόνια!

Eκτός από την αγάπη που εισπράττετε, έχετε αντιμετωπίσει ποτέ δυσάρεστες καταστάσεις εντός της ομάδας; Το ρωτάω γιατί δεν είναι εύκολη η διαχείριση 6 χιλιάδων γυναικών με διαφορετικές ιδέες και απόψεις.

Στην ομάδα μας υπάρχουν γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και πολιτικών θέσεων και αυτό είναι υπέροχο. Η μία συμπληρώνει την άλλη και όλες μαθαίνουμε μέσα από τις διαφορετικότητές μας. Άλλωστε στηρίζουμε τη διαφορετικότητα η οποία κατ εμέ είναι ευλογία. Σε ρήξη έχω έρθει με μεμονωμένες περιπτώσεις μόνο για ΕΝΑ λόγο. Δεν επιτρέπω αυστηρώς και δια ροπάλου να προβάλλουν οτιδήποτε εκτός Ηλιούπολης. Μπαίνουν σε μια ομάδα που αποκαλείται Οι Ηλιουπολίτισσες αποδέχονται τον μοναδικό κανόνα μας να μην προβάλλουν εκτός Ηλιούπολης και μετά αρχίζουν να μας προτείνουν κομμωτήρια στη Γλυφάδα, υδραυλικούς από το Περιστέρι, γιατρούς από όλα τα σημεία της Αττικής κλπ. Κατεβάζω αμέσως αυτά τα άκυρα και θυμώνουν ρωτώντας «γιατί» κάτι που είναι αυτονόητο. Το εξήγησα άπειρες φορές τώρα πια λέω «Γιατί το είπα εγώ η Γωγώ Τσακογιάννη» (γέλιο). Να φανταστείς έχουμε μονίμως σε αναμονή 2000 συν πλην αιτήματα μελών. Δεν τα εντάσσω στην ομάδα αν δεν βεβαιωθώ πως μένουν ή εργάζονται στην πόλη. Δεν μας νοιάζει να είμαστε πολλές αλλά συνειδητοποιημένες.

Πείτε μας δυο λόγια για τις δράσεις των Ηλιουπολιτισσών. Από όσο γνωρίζω, έχετε πλούσια δράση και εκτός διαδικτύου…

Έχουμε κάνει ωραίες εκδηλώσεις προ-κορωνοιού στην πόλη μας  και τα αγαπημένα μας καταστήματα μας στήριξαν με το παραπάνω. Γυναίκες βρήκαν βήμα να εκφραστούν και να προσφέρουν. Συλλογικά κάνουμε τα πάντα. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα αν δεν είχα τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των μελών μας. Κάνουν πολύ περισσότερη δουλειά από μένα και το εκτιμώ βαθύτατα. Ξέρετε πόσα μέλη δουλεύουν για να γίνει μια εκδήλωση? Μπορεί να έχω κάποιες ιδέες αλλά δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τις Ηλιουπολίτισσες.

Βέβαια, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε σύλλογος ούτε σωματείο για να μπορούμε να επωφεληθούμε οικονομικά  ή γενικότερα να έχουμε «ταμείο». Θα παραμείνουμε μια ομάδα Δυνατή στην Ηλιούπολη με έδρα μας το facebook.  Οτιδήποτε άλλο εμένα μου μυρίζει εγκλωβισμό και …πονηριά ! Μέχρι στιγμής ότι χρειαστήκαμε μας το παρείχαν τα καταστήματα της πόλης μας και εννοείται δεν υπάρχει καμία είδους συνδρομή για να είσαι μέλος. Ελάτε στις εκδηλώσεις μας να δείτε κεράσματα να δείτε δώρα για τους παρευρισκόμενους. Μας στηρίζουν και τους στηρίζουμε.

Έχετε δημιουργήσει κι εκπτωτική κάρτα τι ακριβώς προσφέρει;

#ΖΩΗλιουποληψωνίΖΩΗλιούπολη  το σύνθημά μας το οποίο αναγράφεται και στην εκπτωτική μας κάρτα και είναι το διαβατήριο να απολαμβάνουμε όλο το χρόνο εκπτώσεις σε καταστήματα της πόλης μας. Σε όποιο κατάστημα υπάρχει το διακριτικό μας σήμα γνωρίζουμε ότι έχουμε κι έκπτωση.

Θέλω, όταν Οι Ηλιουπολίτισσες βγαίνουν για ψώνια, η εκπτωτική κάρτα στο πορτοφόλι τους να τους θυμίζει τα καταστήματα της πόλης τους. Να είναι η πρώτη τους επιλογή. Ενάντια στα ξενόφερτα μεγαλοκαταστήματα να στηρίζουν τα μαγαζιά της πόλης τους και τους επαγγελματίες. Υπάρχουν μέλη που μου λένε χαριτολογώντας «Γωγώ τι μας έκανες! Μόνο που σκεφτόμαστε να ξοδέψουμε ένα ευρώ εκτός πόλης σε βλέπουμε μπροστά μας». Συνειδητά πρέπει να στηρίζουμε την οικονομία της πόλης μας. Επωφελούμαστε όλοι κι όλες!

Είστε αρκετά ενεργή στην πόλη. Ήσασταν και υποψήφια στις εκλογές. Πολλοί πιστεύουν οτι οι Ηλιουπολίτισσες είναι το όχημα σας για ενασχόληση με την τοπική πολιτική. Τι απαντάτε;

Δεν υπάρχει περίπτωση να «πουλήσω» μια υπέροχη ομάδα για παραταξιακές και εκλογικές σκοπιμότητες. Το απέδειξα όταν ήμουν υποψήφια και δεν ανέβηκε στην ομάδα μας προεκλογική ανάρτηση από καμία μας. Μας είχε παραχωρήσει ο τότε δήμαρχος Βαλασόπουλος του οποίου ήμουν υποψήφια, την πλατεία και κάναμε τη γιορτή της μητέρας με τεράστια συμμετοχή κόσμου. Η εκδήλωση έγινε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και δεν του δόθηκε μικρόφωνο να πει κάτι, ούτε το ζήτησε γιατί σεβάστηκε από την αρχή την ομάδα μας και τον λόγο για τον οποίο έγινε.

Για να στο πω πολύ απλά, χύμα: δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Δεν μπορώ να πω σε κάποιον «ψήφισέ με». Θα σου θυμίσω πώς έκανα την προεκλογική μου. Έλεγα σε άτομα που γνώριζα «κατεβαίνω με τον Βαλασόπουλο, αν τον ψηφίζεις και σου περισσεύει μια ψήφος έχε με υπ όψη σου». Δεν μπορώ να τρέχω από σπίτι σε σπίτι με κουλουράκια και να λέω «παπάτζες». Να υπόσχομαι και μετά να μην τα κάνω. Όταν έχεις κάποιον από πάνω σου θα ακολουθείς τη γραμμή του ακόμα κι αν διαφωνείς. Αν δω κάτι που δεν το θεωρώ έντιμο και δίκαιο? Εγώ που αντιπαρατίθεμαι με το παραμικρό δεν είμαι για τέτοια. Επίσης δεν μπορώ να υπόσχομαι για να με ψηφίσουν και μετά να πρέπει να εξαργυρώνω. Ντρέπομαι !

Ναι,ο λόγος που έβαλα υποψηφιότητα ήταν Οι Ηλιουπολίτισσες. Με έμαθαν και οι πέτρες. Βεβαίως και το ότι έβαλα υποψηφιότητα με τον Βαλασόπουλο δεν ήταν τυχαία επιλογή. Πάντα θα τον ευχαριστώ που μου έδωσε βήμα εποχές που είχαν αντιρρήσεις ακόμα και δικοί του. Σήμερα βέβαια αυτοί  με αντιμετωπίζουν με αποδοχή και σεβασμό, μπροστά μου τουλάχιστον.  Να γιατί δεν μου αρέσει η πολιτική.  Όμως τώρα έχουμε μια Ομαδάρα και δεν είναι απαραίτητο  για να προσφέρω στην πόλη μου να το κάνω μέσα από το Δημαρχείο. Έχω τις Ηλιουπολίτισσες.

Τελικά, ο στόχος σας μέσα από το σύνολο των δράσεων σας, ποιος είναι;

Θα ήθελα να απλώσω το χέρι μου και να σηκώσω από το «κάτω» της κάθε Γυναίκα. Πιστεύω στη δύναμη που έχω μέσα μου και την αφοβιά μου μπροστά στο δίκιο. Θέλω να βοηθήσω κι εγώ. Το κάνω για τις τρεις κόρες μου και τις γενιές γυναικών που έρχονται και πρέπει όχι απλά να χωρέσουν αλλά να κυριαρχήσουν για να τον κάνουν καλύτερο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ