Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Γιάννης Αντζινάς: «Δύναμή Μας Η Εμπιστοσύνη Των Πολιτών Για Να Συνεχίσουμε Την Αλλαγή Στην Πόλη Που Αγαπάμε»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Γιάννης Αντζινάς: «Δύναμή Μας Η Εμπιστοσύνη Των Πολιτών Για Να Συνεχίσουμε Την Αλλαγή Στην Πόλη Που Αγαπάμε»

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αιρετούς στην Ηλιούπολη είναι αναμφισβήτητα ο Γιάννης Αντζινάς. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2010 και έκτοτε παρουσιάζει μια ολοένα και αυξανόμενη παρουσία στην πόλη. Από το 2019 είναι αντιδήμαρχος σε νευραλγικές θέσεις της διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης, όπως η αντιδημαρχία καθαριότητας και η αντιδημαρχία οικονομικών καθώς και η οργάνωση της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Η ενασχόληση του με την πολιτική, ήταν αναπόφευκτη, καθώς εμπνεύστηκε από τα πολιτικά ερεθίσματα του πατέρα του, ο οποίος ήταν δραστήριος συνδικαλιστής. «Έκρινα σκόπιμο να ασχοληθώ με την πόλη μου και να κάνω ό,τι μπορώ να βελτιώσω την καθημερινότητα των συνδημοτών μου. Το αισθάνομαι ως χρέος απέναντι στην πόλη που μεγάλωσα» αναφέρει ο κ. Αντζινάς.

IMG 6314 Γιάννης Αντζινάς: «Δύναμή Μας Η Εμπιστοσύνη Των Πολιτών Για Να Συνεχίσουμε Την Αλλαγή Στην Πόλη Που Αγαπάμε»

Η Μάχη Για Τη Βελτίωση Της Καθαριότητας

Από το 2019 έως το 2022, ο Γιάννης Αντζινάς είχε στην ευθύνη του το χαρτοφυλάκιο της καθαριότητας. «Το 2019, με τον Δήμαρχο βάλαμε μια σειρά από στόχους, η επίτευξή των οποίων δεν είχε άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα, αλλά ήταν νευραλγικής σημασίας για την επόμενη ημέρα», αναφέρει και συμπληρώνει: «Αλλάξαμε τον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας και κάναμε αγώνα δρόμου για τον εξοπλισμό με νέα οχήματα. Τον Σεπτέμβριο θα τα παραλάβουμε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Δεν θέλω να πω πως καταφέραμε όσα είχαμε βάλει ως στόχο, αλλά έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά, με την ανανέωσή της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης την νέα μας θητεία».

Ένα από τα έργα τα οποία φέρουν την υπογραφή του κ. Αντζινά είναι η ανανέωση των κάδων σε όλη την Αγία Μαρίνα και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Συνολικά, από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής έχουν αλλαχθεί 750 παλιοί κάδοι απορριμάτων, ενώ ο κ. Αντζινάς ήταν αυτός που «έτρεξε» τόσο την προμήθεια νέων οχημάτων όσο και ζητήματα που αφορούν την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης στην πόλη. Όπως ο ίδιος δηλώνει, το πρόγραμμα ανανέωσης των κάδων θα συνεχιστεί σε όλη την Ηλιούπολη ενώ τον Σεπτέμβριο θα παραδοθούν τα νέα, σύγχρονα απορριμματοφόρα που θα βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα της πόλης.

Στοίχημα Η Αναβάθμιση Της Πολιτικής Προστασίας

Η συνάντησή μας με τον κ. Αντζινά έγινε στον Υμηττό, το μέρος όπου πέρασε «το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού», όπως ο ίδιος μας είπε. Ως αντιδήμαρχος αρμόδιος για την πολιτική προστασία, εδώ και 3 καλοκαίρια έχει την ευθύνη για τη φύλαξη του βουνού, σε συνεργασία με την ΕΟΔΠΗ. «Ένα από τα βασικά μας μελήματα ήταν η προστασία του Υμηττού και του πρασίνου», αναφέρει ο κ. Αντζινάς και συμπληρώνει: «Το δείξαμε από την πρώτη στιγμή: Οργανώσαμε εθελοντική ομάδα στον Δήμο με πεζές περιπολίες καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ δείξαμε την αποφασιστηκότητα που έπρεπε στις παρανομίες του προφήτη Ηλία. Το βουνό και το πράσινο είναι η κληρονομία που θα αφήσουμε στη νέα γενιά».

IMG 6300 Γιάννης Αντζινάς: «Δύναμή Μας Η Εμπιστοσύνη Των Πολιτών Για Να Συνεχίσουμε Την Αλλαγή Στην Πόλη Που Αγαπάμε»

Στη μνήμη του αντιδημάρχου ήρθαν και οι δύσκολες μέρες του 2021, όταν η κακοκαιρία «Ελπίδα» παρέλυσε όλο το λεκανοπέδιο. «Ήταν οι πιο δύσκολες ημέρες της ζωής μου» αναφέρει ο αντιδήμαρχος, ενώ αναφέρεται και στη δημόσια συγνώμη που ζήτησε από τους πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων: «Ήταν μια ειλικρινής συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους ανταλλάσω καθημερινά καλημέρα. Εκείνες οι ημέρες ήταν το έναυσμα μιας μεγάλης προσπάθειας εκσυγχρονισμού της πολιτικής προστασίας στον Δήμο μας και πιστεύω πως έχουμε φτιάξει τις προϋποθέσεις για να το καταφέρουμε»

«Και γιατί να σας εμπιστευθεί ξανά ο Δημότης;» ήταν η τελευταία ερώτηση. Ο κ. Αντζινάς απάντησε χωρίς να κοντοσταθεί: «Γιατί με τις όποιες δυσκολίες βρήκαμε, καταφέραμε να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να πάμε την Πόλη μας μπροστά. Η μαγιά είναι έτοιμη. Την επόμενη τετραετία, η προσπάθεια μας θα αποδώσει καρπούς και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών». «Ο Γιώργος Χατζηδάκης είναι ένας εργατικός Δήμαρχος, ο οποίος γνωρίζει άριστα τις ανάγκες της πόλης. Καλώ τους Ηλιουπολίτες να του δώσουν καθαρή εντολή να αλλάξει την πόλη. Μπορεί να τα καταφέρει».

IMG 6329 Γιάννης Αντζινάς: «Δύναμή Μας Η Εμπιστοσύνη Των Πολιτών Για Να Συνεχίσουμε Την Αλλαγή Στην Πόλη Που Αγαπάμε»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ