Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Οι Άνθρωποι Που Άλλαξαν Τη “Γεωγραφία” Του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Οι Άνθρωποι Που Άλλαξαν Τη “Γεωγραφία” Του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης

Μόλις 10 μήνες έχουν περάσει από τις εκλογές και η “γεωγραφία” του δημοτικού συμβουλίου έχει αλλάξει, με τους αρχικούς συσχετισμούς δυνάμεων να ανατρέπονται.

Η παράταξη του Δημάρχου, στις αρχές Σεπτεμβρίου – οπότε και ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου αριθμούσε 6 δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο ήταν δεδομένο πως θα αναζητήσει συμμαχίες με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο του “Κλεισθένη”  πράγμα που έγινε. Εκτός της περίπτωσης της επίσημης συνεργασίας με την παράταξη “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη”, η οποία ήταν δεδομένη ήδη από το τέλος του 1ου γύρου των εκλογών,  ο Δήμαρχος επέλεξε τη στρατηγική της μεμονομένης προσέγγισης συμβούλων και όχι παρατάξεων, καταφέρνοντας να αυξήσει έως σήμερα την δυναμική της παράταξης του στο δημοτικό συμβούλιο από 6 σε 10 άτομα.

Ενώ η παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη” ξεκίνησε ως εκείνη με τους περισσότερους συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο, η ισορροπία αυτή έχει ανατραπεί, με 2 στελέχη της να μεταπηδούν στην παράταξη του Δημάρχου και ένα να ανεξαρτητοποιείται. Πλέον, η παράταξη του Δημάρχου αριθμεί -ουσιαστικά- 10 άτομα στο δημοτικό συμβούλιο, όσους ακριβώς και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ας δούμε μια προς μια τις περιπτώσεις που άλλαξαν τους συσχετισμούς.

Αυτοί Που «Μετακόμισαν» Στην Παράταξη Του Δημάρχου

Μαρία Αγγελή

Η κ. Αγγελή, παρά το γεγονός ότι εξελέγη και ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Χρήστου Κοκοτίνη, επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί γρήγορα και να συνεργαστεί με την παράταξη του Δημάρχου, αναλαμβάνοντας τη θέση της προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής. Η κ. Αγγελή είναι πλέον από τους στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, ενώ ο η παράταξη “ΗΛΙΟΥ-Πόλις” είχε αφήσει αιχμές για τον τρόπο αποχώρησης της.

Ιωάννα Σκλαβενίτη

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη”, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του πρώην Δημάρχου το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου 2019. Ενάμιση μήνα μετά, ανακοινώθηκε ως νέα αντιδήμαρχος Ηλιούπολης, με απόφαση του νέου Δημάρχου, αφού προηγουμένως είχε αναλάβει τη διοργάνωση του καρναβαλιού στην Ηλιούπολη.

Γιώργος Γιαννόπουλος

Ο γνωστός ηθοποιός εξελέγη με την παράταξη του Βασίλη Βαλασόπουλου, δεν έχει συμμετέχει σε κανένα δημοτικό συμβούλιο, εδώ και 10 μήνες. Η μόνη του εμφάνιση στην αίθουσα του συμβουλίου ήταν για να “Απολογηθεί” για την απουσία του, όπως ό ίδιος ανέφερε, ενώ δεσμεύθηκε πως θα προσπαθήσει να είναι πιο ενεργός. Λίγες ημέρες μετά, ανακοινώθηκε ως σύβουλος του Γιώργου Χατζηδάκη σε θέματα πολιτισμού και διοργάνωσης εκδηλώσεων για την επέτειο το 1821, γεγονός που οδήγησε στη διαγραφή του από την παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη”.

Οι Ανεξάρτητοι

Φώτης Χρυσουλάκης

Ο κ. Χρυσουλάκης, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη”, αφήνοντας αιχμές για “υπόγειες διαδρομές” για τον τότε επικεφαλής της παράταξης Χρήστο Κοκοτίνη. Έκτοτε, κινείται ανεξάρτητα στο δημοτικό συμβούλιο, με αρκετές παρεμβάσεις και ερωτήματα προς τη διοίκηση, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν στην παιδεία και τα σχολεία της πόλης.  Μάλιστα, ο κ. Χρυσουλάκης μαζί με μια ομάδα πρωην στελεχών της παράταξης “ΗΛΙΟΥ-Πόλις” έχουν ιδρύσει την πρωτοβουλία “Δημιουργία και Αλληλεγγύη”, η οποία φημολογείται πως θα αποκτήσει χαρακτήρα νέας δημοτικής παράταξης στο εγγύς μέλλον.

Κώστας Καλούδης

Η τελευταία ανεξαρτητοποίηση έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Καλούδη, επί 9 χρόνια εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή που απέστειλε στον Δήμαρχο, ο κ. Καλούδης ανέφερε πως ανεξαρτητοποιείται καθώς πιστεύει πως η παράταξη δεν ασκεί πλέον ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο.

Πλήρης Αφομοίωση Των Συνεργών

Τέλος, οι  “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη” φαίνεται να έχουν αποροφηθεί πληρως από την παράταξη του νυν Δημάρχου, αφού το αποτύπωμα τους στα δημοτικά πράγματα της πόλης έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, με μηδενικές παρεμβάσεις και πλήρη συμπόρευση με τη διοίκηση σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα στελέχη της παράταξης που έχουν επιλεγεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο ως άμμισθοι εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ