Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έχει Χαθεί Κάθε Μέτρο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Έχει Χαθεί Κάθε Μέτρο

Από αυτό το site μάλλον δεν έχετε συνηθίσει τέτοιους τίτλους, ωστόσο πέσαμε επάνω σε μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μας άφησε άφωνους. Ζητάμε, λοιπόν, προκαταβολικά συγνώμη για το ύφος, αλλά υπάρχουν και όρια.

Ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Ηλιούπολης, δημοσίευσε στα social media φωτογραφίες από ιατρικές εξετάσεις πολίτη που είχαν πεταχτεί σε αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο δίπλα από κάδο. Μπορεί να κάλυψε τα στοιχεία, ωστόσο η ανάρτηση δείχνει πως ο ίδιος τα γνωρίζει πολύ καλά, ενώ μάλιστα διαμηνύει πως θα ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αργυρούπολης, καθώς η διεύθυνση δεν ανήκει στον Δήμο μας.

Ναι, ο αντιδήμαρχος έχει δίκιο να ζητάει εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας. Ναι, πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο σε όποιον προχώρησε σε αυθαίρετη εναπόθεση σκουπιδιών έξω από κάδο. Αλλά υπάρχει κάπου και ένα μέτρο, το οποίο έχει χαθεί.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκτά πρόσβαση χωρίς συναίνεση σε ιατρικά αρχεία κανενός. Είναι παράνομο και ανήθικο. Πόσο μάλλον να τα χρησιμοποιεί, έστω με καλυμμένα στοιχεία, προς «αποκομιδή likes» και θετικών σχολίων. Το έργο των αιρετών πρέπει να αναδεικνύεται μέσα από τη σκληρή δουλειά και όχι μέσα από τις κινήσεις εντυπωσιασμού.

Το ιατρικό απόρρητο είναι ιερό κύριε Κόκλα. Οι εξετάσεις πετάχτηκαν -με όποιον τρόπο έγινε αυτό- στα σκουπίδια για να μην της βρει κανείς. Δεν έχετε δικαίωμα να αποκτάτε πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών. Θα μπορούσατε να λύσετε το πρόβλημα και να βεβαιώσετε πρόστιμο αθόρυβα και χωρίς show.

Υπάρχει ένα όριο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Έχει Χαθεί Κάθε Μέτρο
  1. Ο/Η tsiros λέει:

    Αφού ήταν σε κοινή θέα ρε τζιμάνια, τι εννοείτε όταν λέτε ότι απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα? Είναι σα να δώσεις σε ένα χάκερ τους κωδικούς τράπεζας και να παρακαλάς να μη σου πάρει τα χρήματα.
    Ας πρόσεχαν. Και στην τελική πιο σημαντικό είναι το περιβάλλον από μία εξέταση ούρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ