Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ευρωπαϊκή Διάκριση Για Τους Μαθητές Του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ευρωπαϊκή Διάκριση Για Τους Μαθητές Του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

Μια σημαντική, πανευρωπαϊκή διάκριση απέσπασαν οι μαθητές του 7ου γυμνασίου Ηλιούπολης στον τομέα της κλιματικής αλλαγής.

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κ. Ευαγγελοπούλου, κατέκτησαν πανευρωπαϊκή διάκριση από τον ΕSA (European Space Research and Technology Centre) για την εργασία τους με θέμα «Investigating the floods of iIloupolis / Διερευνώντας τις πλημμύρες της Ηλιούπολης». Οι Ηλιουπολίτες μαθητές απέσπασαν ένα από τα 4 βραβεία, μεταξύ 104 συμμετοχών από όλες τις χώρες της ΕΕ, εντυπωσιάζοντας με την εργασία τους.

Με αφορμή τη διάκριση αυτή, ο Δήμος Ηλιούπολης διοργάνωσε ειδική εκδήλωση βράβευσης των μαθητών στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης «Με τη διάκρισή σας αυτή μάς κάνατε περήφανους συμπολίτες μεταφέροντας το όνομα του τόπου μας σε όλη την Ευρώπη! Η εργασία σας αξίζει πολλά συγχαρητήρια και θα παρουσιαστεί και στο ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο. Δίνετε το παράδειγμα προς μίμηση και θα το μεταφέρουμε σε όλη την Ηλιούπολη ως πηγή έμπνευσης για τα παιδιά και τα σχολεία του Δήμου μας προσκαλώντας σας στην επόμενη διαδικτυακή συνάντηση με τους κατοίκους Ηλιούπολης».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Αικατερίνη Χωματά, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ευαγγελία Αντωνίου, ο Γενικός Γραμματέα του Δήμου Ηλιούπολης κ. Χρήστος Σωτηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καλούδης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ευρωπαϊκή Διάκριση Για Τους Μαθητές Του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
  1. Ο/Η Μαρία Κατόπη λέει:

    Σχετικά με το παραπάνω άρθρο, που αναφέρει ότι: “… ο Δήμος Ηλιούπολης διοργάνωσε ειδική εκδήλωση βράβευσης των μαθητών…”.
    Σας επισημαίνουμε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διεύθυνσης του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, για την παρουσίαση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων και των σχολικών δραστηριοτήτων, σχολικoύ έτους 2021-2022.
    Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μεταξύ των άλλων παρουσιάστηκε και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: “Πρασινίζω το σχολείο μου- Δίνω ανάσα στην πόλη μου”. με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κυρία Σπανού Μαρία, τον κύριο Λιανό Ανδρέα και τον κύριο Μαρκόπουλο Γεώργιο.
    Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κύριο Γεώργιο Χατζηδάκη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κυρία Αικατερίνη Χωματά, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Προστασίας του Περιβάλλοντος κύριο Κωνσταντίνο Καλούδη, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Ευαγγελία Αντωνίου, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ηλιούπολης κύριο Χρήστο Σωτηρόπουλο, τον Πρόεδρο Αειφόρουμ- Συντονιστή Σήματος Αειφόρου Σχολείου κύριο Δημήτριο Καλαϊτζίδη, την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας κυρία Ευαγγελία Χρυσοβέργη, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας κυρία Ευθαλία Νταλούκα, την Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης κυρία Αφροδίτη Κατσιγιάννη, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών/τριών μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ