Facebook Pixel

Δημοτικα

Εβδομάδα Εξελίξεων Στο Δημοτικό Σκηνικό Της Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εβδομάδα Εξελίξεων Στο Δημοτικό Σκηνικό Της Ηλιούπολης

Καθοριστική φαίνεται πως θα είναι για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η νέα εβδομάδα, καθώς φαίνεται πως θα υπάρξουν καθοριστικές εξελίξεις που θα διαμορφώσουν ένα νέο σκηνικό στα δημοτικά τεκταινόμενα.

Οι εξελίξεις φαίνεται πως θα προέλθουν από πολλά μέτωπα, ωστόσο δεν θα είναι εμφανείς, αλλά περισσότερο παρασκηνιακές.

Πολιτικές Συγκλίσεις

Ο «χορός» των εξελίξεων φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει με τον Δημήτρη Ευαγγέλου να προχωρά αργά και σταθερά στον σχεδιασμό του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Ευαγγέλου έχει ήδη συμφωνήσει με 10 εγνωσμένου κύρους επαγγελματίες και επιστήμονες που θα πλαισιώσουν την ομάδα του. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν προηγούμενη ενασχόληση με την πολιτική σε κανένα επίπεδο και έχουν πίσω τους «βαρύ βιογραφικό» στην επαγγελματική και ακαδημαϊκή αρένα.

Σε πολιτικό επίπεδο έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με αρκετούς ανθρώπους και παράγοντες της πόλης που θεωρεί πως έχουν ρόλο στην «αλλαγή» που θέλει να φέρει στον Δήμο, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στο «νέο αίμα». Ήδη αρκετοί κεντροαριστεροί της πόλης έχουν βρει στο πρόσωπο του κ. Ευαγγέλου μια καλή υποψηφιότητα. Αλλά και στην κεντροδεξιά «πολυκατοικία» το άκουσμα μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας του κ. Ευαγγέλου προκάλεσε ουκ ολίγα θετικά σχόλια ακόμα και από τοπικα «γαλάζια» στελέχη, τα οποία μάλιστα έχουν ενημερώσει για τη νέα υποψηφιότητα αρκετούς γαλάζιους βουλευτές των νοτίων.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Ευαγγέλου, παρά την συσπείρωση στελεχών και ψηφοφόρων, φαίνεται πως δεν επικεντρώνεται στην υποστήριξη από εναν πολιτικο φορεα, αλλά τη δημιουργία ενός μετώπου από όλους τους πολιτικούς χώρους, που θα απαρτίζεται από 3 ειδών «πάστες»: τεχνοκράτες, νέους με καλό βιογραφικό και πολιτικά στελέχη με μετριοπαθές προφίλ και μεγάλη εμπειρία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Η Προσγείωση Του «Αλεξιπτωτιστή»

Όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ θα αποφασίσει πριν τις εθνικές εκλογές για τον υποψήφιο της στην Ηλιούπολη. Αποκλειστικές πληροφορίες του ilioupolinews αναφέρουν πως η προφητική ρήση του βουλευτή Διονύση Χατζηδακη για μια τρίτη υποψηφιότητα, φαίνεται πως θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι Τάσος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής δεν βρίσκουν πεδίο συνεννόησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η «τρίτη υποψηφιότητα» ενδεχομένως να μην είναι μια καθαρά κομματική επιλογή σε μορφή επίσημης στήριξης, και φημολογείται πως οι εξελίξεις αυτές θα έχουν άμεση συσχέτιση με όσα γράφτηκαν στις προηγούμενες παραγράφους.

ΕΝΑΚενα κάνουν δύο

Στο ΕΝΑΚ φαίνεται πως ήρθε η ώρα να κάνουν λογαριασμό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονες ενδοπαραταξιακές διαδικασίες με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, ωστόσο τα «μαθηματικά» δεν βγαίνουν. Άλλοι τα βγάζουν «συν», άλλοι τα βγάζουν «πλην».

Και επειδή η σπίθα για τον «λογαριασμό» ήρθε από μια εθνική επέτειο, τα δύο σενάρια που επικρατούν θυμίζουν ιστορικά ορόσημα: «Μεσολόγγι» ή «Βάρκιζα». «Έξοδος» ή «παράδοση όπλων» δηλαδή.

Ηλία, Ρίχτο!

Χθες απόγευμα δημοσιεύσαμε στο facebook μια απο τις χαρακτηριστικότερες και πιο καλτ σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου, από την ταινία “όλα είναι δρόμος”.

Ο πρωταγωνιστής εμφανίζεται να δίνει εντολή «Ηλία Ρίχτο», γκρεμίζοντας το μαγαζί και μαζί ό,τι τον κρατάει πίσω. Το όνομα «Ηλίας» δεν είναι τυχαίο. Ούτε η επιλογή της σκηνής. Προσεχώς περισσότερα…

Τα «Δίχτυα» Του Δημάρχου

Όσο για τον Γιώργο Χατζηδάκη, προς το παρόν κινείται στο «ρελαντί», έχοντας εξασφαλίσει στελέχη και τις «πολιτικές δεξαμενές» που είχε βάλει στόχο εδώ και καιρό και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Μπορεί το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο ο δήμαρχος φαίνεται πως έχει ρίξει δίχτυα σε μια διόλου ευκαταφρόνητη δεξιά «λίμνη» στα τοπικά πράγματα. Άυτο φάνηκε και το εορταστικό τριήμερο, άλλωστε. Από το μία ο πρώην Δημαρχος Γιάννης Αναγνώστου επέλεξε να μείνει στο πλευρό του στην εκκλησία και όχι να πάει με τη μεριά της αντιπολίτευσης, από την άλλη, το χτίσιμο σχέσεων με την κυρία Πίκουλα πάει κατ’ ευχήν.

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, λοιπόν, θα φέρει εξελίξεις, που μπορεί να μην φανούν αμέσως, αλλά σίγουρα θα αλλάξουν αρκετά τους συσχετισμούς.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εβδομάδα Εξελίξεων Στο Δημοτικό Σκηνικό Της Ηλιούπολης
  1. Ο/Η Γιώργος Μπαλτάς λέει:

    Με “ανακύκλωση-ανακάτεμα” προσώπων, αυτό προκύπτει από το άρθρο, η Ηλιούπολη έχει σκαλοπάτια να κατέβει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ