Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έρχονται Ισχυρές Καταιγίδες Τη Δευτέρα Στην Αττική – Οδηγίες Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Tα μέτρα που πρέπει να λάβετε με αφορμή την επιδείνωση του καιρού.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Έρχονται Ισχυρές Καταιγίδες Τη Δευτέρα Στην Αττική – Οδηγίες Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αύριο Δευτέρα 7/10/2019 από νωρίς το μεσημερι στην Αττική, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για σφοδρή βροχόπτωση της τάξης των 50 τόνων ανά στρέμα.

Η επιδείνωση του καιρού επηρεάζει -όπως είναι φυσικό- και την Ηλιούπολη, η οποία λόγω της μορφολογίας και της τοποθεσίας έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οδηγίες Στους Δημότες Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αντζινάς και Κώστας Σεφτελής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία παρέχουν συμβουλές προς τους δημότες με αφορμή την επιδείνωση του καιρού.

Πιο συγκεκρικένα συνίσταται στους δημότες:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δήμος Ηλιούπολης 2109970001 και 2109970002
ΕΟΔΠΗ: 2109930273

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ