Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ερωτηματικά Για Την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Στην Ηλιούπολη Από Τη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ερωτηματικά Για Την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Στην Ηλιούπολη Από Τη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»

Μία σειρά εύλογων ερωτημάτων σχετικά με τη σκοπιμότητα της υιοθέτησης του θεσμού της ανταποδοτικής ανακύκλωσης θέτει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη».

Η παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη ανακοίνωσε πως μια ημέρα πριν την οικονομική επιτροπή του Δήμου ήρθε εκτάκτως ως θέμα από τη δημοτική αρχή η έγκριση της ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστούν προηγουμένως εισηγητικά έγγραφα από την αρμόδια υπηρεσία.

Η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» κάνει λόγο για ερωτηματικά ως προς τη θεσμική λειτουργία του Δήμου, θέτωντας τα εξής σαφή ερωτήματα:

  • Πώς είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα να εισέρχεται αιφνιδιαστικά προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής;
  • Πώς είναι δυνατόν στο εισηγητικό που εστάλη να μην υπάρχει εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας;
  • Τι ήταν αυτό που το έκανε τόσο έκτακτο ώστε να μην ακολουθηθούν όλες οι επιβεβλημένες διαδικασίες;

Σημειώνεται πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, απέσυρε το θέμα πριν καν συζητηθεί στην επιτροπή

Για το ζήτημα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greeppeace, η WWF και άλλες, οι οποίες μάλιστα έχουν στείλει και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό.

Το θέμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης έχει αναδείξει με συνεχή ερευνητικά ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος Θοδωρής Χονδρόγιαννος για λογαριασμό του Reporters United. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά κείμενα της έρευνας εδώ, εδώ και εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ