Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πως Τα Έργα Της Επένδυσης Στο Ελληνικό Θα Επηρεάσσουν Την Ηλιούπολη

Ένα ζήτημα που καλείται να λύσει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Πως Τα Έργα Της Επένδυσης Στο Ελληνικό Θα Επηρεάσσουν Την Ηλιούπολη

Η επένδυση στο Ελληνικό είναι η μεγαλύτερη που θα γίνει στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Πρόκειται για ένα project δισεκατομμυρίων, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του γειτονικού Δήμου και θα δημιουργήσει νέες υποδομές αλλά και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η Ηλιούπολη θα αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα: Την κατακόρυφη αύξηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται στελέχη της δημοτικής αρχής, σήμερα διέρχονται μέσα από το κέντρο της Ηλιούπολης από την λεωφόρο Κατεχάκη περίπου 140.000 οχήματα. Οι εκτιμήσεις των αρμοδίων, κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό της κίνησης αυτής λόγω του έργου στο Ελληνικό. Μάλιστα, οι προβλέψεις είναι ακόμα πιο ζωφερές, καθώς εκτιμάται πως η κυκλοφορία θα αυξηθεί και ποιοτικά, καθώς θα περνάνε από το κέντρο της Ηλιούπολης δεκάδες βαρέου τύπου οχήματα, τα οποία θα μεταφέρουν υλικά στο εργοτάξιο του ελληνικού, μέσω της Κατεχάκη, ως προέκταση της Αττικης οδού.

Ποια Λύση Προτείνει Ο Δήμος Ηλιούπολης

Εδώ και 2 χρόνια, η δημοτική αρχή του Δήμου Ηλιούπολης έχει φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της κατασκευής μιας υπόγειας αστικής σήραγγας, η οποία θα ξεκινά από το ύψος των στρατοπέδων της Λ. Κατεχάκη και θα καταλήγει στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σκοπός αυτής της υπόγειας σηραγγας είναι να ελαφρύνει το κέντρο της Ηλιούπολης από το κυκλοφοριακό χάος, καθώς η κατασκευή της θα σημάνει την υπόγεια διέλευση των οχημάτων από την πόλη, δίνοντας κυκλοφοριακή ανάσα στους δρόμους της, οι οποίοι δεν είναι σχεδιασμένοι για να υποδεχθούν μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση.

Το έργο έχει εγκριθεί και αναμένεται η δημοπράτηση του, η οποία έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς ημερομηνία-ορόσημο ήταν ο Φεβρουάριος του 2019.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη των έργων στο Ελληνικό, χωρίς ωστόσο να δείχνει την ίδια μέριμνα στο παράπλευρο έργο της αστικής σήραγγας, με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο, να εκφράζει δημόσια τις ανησυχίες του για την καθυστέρηση των διαδικασιών.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ