Facebook Pixel

Δημοτικα

Επιχορήγηση 507.000 Ευρώ Στον Δήμο Ηλιούπολης Για Την Κάλυψη Των Αυξήσεων Στην Ενέργεια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Επιχορήγηση 507.000 Ευρώ Στον Δήμο Ηλιούπολης Για Την Κάλυψη Των Αυξήσεων Στην Ενέργεια

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, επιχορηγώντας όλους τους Δήμους της χώρας με το συνολικό ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες που έχουν προκύψει από την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Ανάμεσα στους ωφελούμενους Δήμους είναι και ο Δήμος Ηλιούπολης, ο οποίος θα λάβει συνολικά 507.000 ευρώ για να καλύψει τη διαφορά που έχει προκύψει στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη δέσμη σχετικών μέτρων, καθώς πριν λίγους μήνες, είχαν δοθεί άλλα 136 εκατομμύρια σε δήμους και σχολικές επιτροπές για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων.

Αύξηση 130% Για Τον Δήμο Ηλιούπολης Στους Λογαριασμούς Ρεύματος

Όπως όλα τα νοικοκυριά, έτσι και ο Δήμος επηρεάζεται άμεσα από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δημαρχείο, το πρώτο τρίμηνο του 2022, ο Δήμος είδε αύξηση της τάξης του 130% στους λογαριασμούς ρεύματος για τους κοινόχρηστους χώρους σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του περυσινού έτους, με την επιβάρυνση να προβληματίζει έντονα τους ιθύνοντες και να προκαλεί «πονοκεφάλους» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Χαρακτηριστικό των μεγάλων αυξήσεων είναι το γεγονός πως ο Δήμος, τους πρώτους 6 μήνες του 2022 πλήρωσε συνολικά όσα πλήρωσε ολόκληρο το 2021.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ