Facebook Pixel

Δημοτικα

Επιστολή Του Δημάρχου Ηλιούπολης Στον Υπουργό Εσωτερικών Για Την Αντισεισμική Θωράκιση Των Σχολείων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Επιστολή Του Δημάρχου Ηλιούπολης Στον Υπουργό Εσωτερικών Για Την Αντισεισμική Θωράκιση Των Σχολείων

Αίτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών για την άμεση επίσπευση των διαδικασιών προσεισμικού ελέγχου των σχολείων της Ηλιούπολης απευθύνει μέσω επιστολής του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος αναφέρει πως «πρέπει ξεκινήσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση και με κάθε πρόσφορο τρόπο (ΚΤΥΠ, Τεχνικό Επιμελητήριο, κ.α) ο πλήρης έλεγχος στατικότητας όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, δεδομένου ότι τα περισσότερα είναι κτισμένα πριν από την ισχύ του νέου αντισεισμικού κώδικα».

Ο Γιώργος Χατζηδάκης, στο τέλος της επιστολής του παρουσιάζει δύο αιτήματα προς τον αρμόδιο υπουργών τα οποία είναι η άμεση έγκριση και υλοποίηση του προσεισμικού ελέγχου των σχολικών μονάδων, καθώς και η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για τον Δευτεροβάθμιο Έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε φέρει στο προσκήνιο η δημοτική παράταξη «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» με σχετική της ανακοίνωση.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός της Τουρκίας καθώς και οι συνεχιζόμενες σεισμικές δονήσεις στον Ελλαδικό χώρο έχουν δικαιολογημένα εντείνει στο έπακρο την ανησυχία όλων μας, Δημοτικής Αρχής, Γονέων και Εκπαιδευτικών, σχετικά με τη στατικότητα και την αντισεισμική θωράκιση των Σχολείων μας.

Ζητούμε επομένως να ξεκινήσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση και με κάθε πρόσφορο τρόπο (ΚΤΥΠ, Τεχνικό Επιμελητήριο, κ.α) ο πλήρης έλεγχος στατικότητας όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, δεδομένου ότι τα περισσότερα είναι κτισμένα πριν από την ισχύ του νέου αντισεισμικού κώδικα.

Επισημαίνουμε ότι ως Δήμος, έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα Τρίτσης, τον σχετικό πλήρη έλεγχο των Σχολικών Κτιρίων, από τις 9 Απριλίου 2021, την άμεση έγκριση και υλοποίηση του οποίου και σας ζητούμε με την παρούσα επιστολή.

Σημειώνουμε επίσης ότι, ο Δήμος μας με την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία πραγματοποιούμε κάθε χρόνο και πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μακροσκοπικό έλεγχο των κτιρίων, θεωρούμε όμως ότι απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις. Άλλωστε ο τελευταίος ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών κτισμάτων είχε πραγματοποιηθεί λόγω του μεγάλου σεισμού στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1999.

Πέραν των αναγκαίων κτιριακών ελέγχων, ως Δήμος, σε άμεση συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, πραγματοποιούμε όλες τις προβλεπόμενες ασκήσεις προσομοίωσης σεισμού, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις και επισημαίνουμε την υποχρέωση επικαιροποίησης των σχεδίων αντιμετώπισης. Στα πλαίσια αυτά έχουμε εφοδιάσει τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με όλα τα απαιτούμενα υλικά για την πραγματοποίηση των σχετικών ασκήσεων και έχουμε ζητήσει από τις Διευθύνσεις των σχολείων να ενημερώσουν γονείς και παιδιά με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΟΑΣΠ σχετικά με τον σεισμό στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο.

Κύριε Υπουργέ,

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηλιούπολης σας ζητώ λοιπόν να προχωρήσετε σήμερα κιόλας,

➢ στην άμεση έγκριση και υλοποίηση του αντισεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών μονάδων μας όπως προβλέπεται στο έργο που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα Τρίτσης, καθώς και,

➢ στην εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για τον Δευτεροβάθμιο Έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων από τον αρμόδιο φορέα, τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ