Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ένταση Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης – Διαδηλωτές Συνεπλάκησαν Με Πιστούς (VIDEO)

Ένταση με φόντο το αυθαίρετο κτίσμα στην καρδιά του Υμηττού.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ένταση Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης – Διαδηλωτές Συνεπλάκησαν Με Πιστούς (VIDEO)

Ένταση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης με διαδηλωτές και πιστούς να έρχονται στα χέρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του αυθαιρέτου κτίσματος γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι.

Όπως έχει ανακοινώσει η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος. Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών ,υπήρξε μερική συμπλοκή με διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Οι εντάσεις έληξαν με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

Δείτε το βίντεο από τη συμπλοκή:

YouTube video

Συνθήματα Στους Τοίχους Του Αυθαιρέτου Από Την Κίνηση Πολιτών

Οι διαδηλωτές τόνισαν εξ αρχής πως θα σεβαστούν την θεία λειτουργία χωρίς να την διακόψουν και θα ξεκινήσουν τη διαμαρτυρία τους με το τέλος του μυστηρίου. Ωστοσο, σύμφωνα με τους επικεφαλής της διοργάνωσης, υπήρχε εσκεμμένη παράταση της τέλεσης του μυστηρίου από την ιερέα, γεγονός που ώθησε τους διαμαρτυρόμενους  να ξεκινήσουν τη διαμαρτυρία τους ενώ η υπαίθρια θεία λειτουργία βρισκόταν εν εξελίξει.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να γράψουν συνθήματα στους τοίχους του αυθαίρετου κτίσματος, ωστόσο ομάδα πιστών, μεταξύ των οποίων οι γιοι του ιερέα του ναού Στυλιανού Καρπαθίου μαζί με άγνωστα άτομα, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συμπλοκή.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.

Εκτός από τις κινητοποίησεις, τα μέλη της Κ.Ι.Π.Η προχώρησαν και σε συμβολική δενδροφύτευση.

«Θα Συνεχιστούν Οι Εργασίες Στην Εκκλησία»

Το ilioupolinews.gr μίλησε με ανθρώπους από το περιβάλλον του ιερέα της εκκλησίας του προφήτη Ηλια, που βρίσκονταν στο σημείο. «Το χτίσιμο της εκκλησίας θα συνεχιστεί κανονικά και θα φτιάξουμε επίσης και το αρχονταρίκι που βρίσκεται δίπλα στο ναό» δήλωσε στο ilioupolinews.gr παρευρισκόμενη που δεν επιθυμεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, τονίζοντας μάλιστα πως ο ιερέας έχει πάρει σχετική έγκριση από την δασάρχη.

Χθες, Σάββατο 9/5, είχε προηγηθεί επιστολή του εκκλησιαστικού συμβουλίου του προφήτη Ηλία, στην οποία ο πληρεξούσιος δικηγόρος καλούσε την κίνηση πολιτών Ηλιούπολης να αναβάλει τις δράσεις της, τις οποίες χαρακτήρισε “έκνομες”.

Ηχηρές Απουσίες Δημοτικών Παραγόντων

Ελάχιστοι από τους δημοτικούς «άρχοντες» της πόλης έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση της ΚΙΠΗ. Συγκεκριμένα από τη διοίκηση του Δήμου έδωσε το παρόν μονάχα ο αντιδήμαρχος κ. Στασινόπουλος, ενώ από τις λοιπές παρατάξεις συμμετείχαν δυναμικά στην κινητοποίηση η επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης, Τασία Τσατσούλη μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη”, Χρήστος Κοκοτίνης.

 

profitis ilias 02 1 Ένταση Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης - Διαδηλωτές Συνεπλάκησαν Με Πιστούς (VIDEO) profitis ilias 03 Ένταση Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης - Διαδηλωτές Συνεπλάκησαν Με Πιστούς (VIDEO) profitis ilias 04 Ένταση Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης - Διαδηλωτές Συνεπλάκησαν Με Πιστούς (VIDEO)

profitis ilias 01 Ένταση Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης - Διαδηλωτές Συνεπλάκησαν Με Πιστούς (VIDEO)

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

4 σχόλια στο άρθρο “Ένταση Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης – Διαδηλωτές Συνεπλάκησαν Με Πιστούς (VIDEO)
  1. Ο/Η Νίκος Β. λέει:

    Aλληλεγγύη στον Στυλιανό Καρπαθίου, ιερέα του ναού!
    Φυλακή στον Σορο-δίαιτο υμνητή του Κουφοντίνα, αντιδήμαρχο Στασινόπουλο!

  2. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΗΒΕΡΟΣ λέει:

    ΔΗΜΟΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΝΤΙΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ.

  3. Ο/Η ΣΤΑΥΡΟΣ λέει:

    ΚΥΡΙΟΙ ,,ΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ…ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ..ΠΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ..ΠΙΑ ΜΕΤΡΑ..ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΝΩ ΠΕΡΠΑΤΙΤΗ..ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ,,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΑ ΤΟΥΒΛΑ…ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΠΑΝΩ? ΕΕΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ…ΣΟΥΡΓΕΛΑ

  4. Ο/Η dpapadakis λέει:

    Τραμπουκισμοι αριστερών σε πιστούς και ιερέα. Εμποδίζουν να τελεσθεί η θρησκευτική ελευθερία. Να κινηθείτε δικαστικά αλλά επειδή δεν έχετε δίκιο προβαίνετε σε φασιστικές συμπεριφορές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ