Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης: «Έκνομη Η Συμβολική Καθαίρεση Του Ναού»

Eπιστολής του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού προς τα ΜΜΕ της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης: «Έκνομη Η Συμβολική Καθαίρεση Του Ναού»

«Παράνομη» χαρακτήρισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης την πρόθεση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης σχετικά με την «συμβολική καθαίρεση» τμήματος του αυθαίρετου κτίσματος που περιβάλλει το ιστορικό ξωκλήσι.

Σε επιστολή του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Φουσκαρίνης εφιστά την προσοχή στην Κ.Ι.Π.Η σχετικά με την νομιμότητα των δράσεων που προγραμματίστηκαν για την Κυριακή 10/5/2020 στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, τονίζοντας πως «συνιστούν έκνομες ενέργειες και επισείουν ατομική ποινική ευθύνη παντός συμμετέχοντος σε αυτές».

Μάλιστα ο δικηγορός ζητά την ανάκληση της δράσης της ΚΙΠΗ καθώς και αποχή από οποιαδήποτε έκνομη δραστηριότητα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού:

Ανακοίνωση Του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού –Ηλιουπόλεως Αττικής, Παρεκκλησίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου Γεωργίου Φουσκαρίνη.

Μετά βαθυτάτης λύπης υπέπεσε στην αντίληψή μας το από 06-05-2020 δελτίο τύπου της «Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης», το οποίο δημοσιεύθηκε σε πλείστα ειδησεογραφικά και άλλα μέσα στο διαδίκτυο και με το οποίο απευθύνεται πρόσκληση στους πολίτες όπως προβούν σε καθαίρεση-κατεδάφιση τμήματος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλία.

Με την παρούσα καθιστούμε σαφές ότι, τόσο η δημόσια πρόσκληση αυτή καθ’εαυτήν, όσο και οι πράξεις, τις οποίες καλούνται να τελέσουν οι πολίτες, συνιστούν έκνομες ενέργειες και επισείουν ατομική ποινική ευθύνη παντός συμμετέχοντος σε αυτές.

Σημειώνεται, άλλωστε, ότι με την επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει είναι επιφορτισμένη αποκλειστικά και μόνον η διοίκηση και τα αρμόδια δικαστήρια. Τονίζεται δε το αυτονόητο, ότι ουδείς νομιμοποιείται να αντιποιείται λειτουργιών της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε την «Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης» σε ανάκληση της ως άνω δημόσιας πρόσκλησης και σε αποχή από κάθε άλλη έκνομη δραστηριότητα.

Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ