Facebook Pixel

Δημοτικα

Ένταση & Φωνές Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης – Αποχώρησε Η Αντιπολίτευση Μετά Από Διαμαρτυρίες (VIDEO)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ένταση & Φωνές Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης – Αποχώρησε Η Αντιπολίτευση Μετά Από Διαμαρτυρίες (VIDEO)

Ανέβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό (29/2) δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης, με 4 παρατάξεις της μειοψηφίας να αποχωρούν από τη συνεδρίαση στο τέλος της ενημέρωσης σχετικά με την καθαριότητα στην πόλη.

Η συζήτηση αφορούσε σε μια ενημέρωση της δημοτικής αρχής σχετικά με το τι παρέλαβε στην καθαριότητα και τι σκοπεύει να κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας της. Οι δύο εισηγητές της δημοτικής αρχής κ. Καραβαγγέλης και Κόντης παρουσίασαν την κατάσταση που παρέλαβαν ενώ ακολούθησε μια συζήτηση με την αντιπολίτευση σε πολύ χαμηλούς τόνους. Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος είναι πως αρκετοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Ευαγγέλου, ανέφεραν πως η διοίκηση έχει πίστωση χρόνου, καθώς είναι πολύ νωρίς για να κριθεί, ενώ και από την πλευρά του κ. Σεφτελή και του κ. Αντζινά ακούστηκε πως «η αντιπολίτευση θα βοηθήσει να βελτιωθεί η κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη». Μάλιστα, υπήρξαν και θετικά σχόλια από την αντιπολίτευση για τις εισηγήσεις των δύο αιρετών της διοίκησης, με τους δημοτικούς συμβούλους ωστόσο να θέτουν ένα ζήτημα παροχής γραπτών στοιχείων, το οποίο έγινε δεκτό.

Από την πλευρά του κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις κινήσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας πως λίγο πριν την αλλαγή διοικήσεων στις αρχές του 2024, ο Δήμος παρέλαβε 5 ολοκαίνουρια οχήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην καθαριότητα της πόλης.

Πως Ξεκίνησε η Ένταση: Ψυρρόπουλος: «Παραλάβαμε Χάος»

Το καλό κλίμα δυναμιτίστηκε όταν πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος κ. Στάθης Ψυρρόπουλος ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην παράταξη του κ. Χατζηδάκη με αφορμή την κατάσταση που παρέλαβε. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως παρέλαβε «χάος» στην καθαριότητα και για δεκάδες παροπλισμένα οχήματα, ενώ τόνισε πως η δημοτική αρχή κάνει «αγώνα για να επαναφέρει την κανονικότητα». «Είχαμε παραλάβει από το πρόγραμμα φιλόδημος ένα μεγάλο όχημα το οποίο ήταν 4 χρόνια ακινητοποιημένο και ο Δήμος πλήρωνε 7.000 ευρώ τον μήνα σε leasing» ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του Δημάρχου, η οποία ξεκίνησε τις αντιδράσεις από την παράταξη του κ. Χατζηδάκη.

Δείτε την εισήγηση του Δημάρχου, εδώ:

YouTube video

Από εκείνο το σημείο, η κατάσταση εκτροχιάστηκε με τις παρατάξεις του κ. Ψυρρόπουλου και του κ. Χατζηδάκη να λογομαχούν σε έντονο ύφος για αρκετή ώρα, γεγονός που προκάλεσε την αρχική αποχώρηση των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Μπουγάς ανέφερε «αυτό που βλέπουμε εδώ είναι το θέατρο του παραλόγου, εμείς αποχωρούμε», θέση με την οποία συμφώνησαν οι κ. Ευαγγέλου και Παπαδάτος που βρίσκονταν στην αίθουσα ως επικεφαλής παρατάξεων. Λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε και η παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Χατζηδάκη με έντονες διαμαρτυρίες, κατηγορώντας τον Δήμαρχο για «έπαρση».

YouTube video

Σημειώνεται πως, αρκετά νωρίτερα, είχαν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και οι παρατάξεις των κ. Ευσταθίου και Αραμπατζή, χωρίς ωστόσο η αποχώρηση τους να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μόνο με τους δημοτικούς συμβούλους του Δημάρχου, οι οποίοι ενέκριναν όλα τα θέματα που ακολούθησαν.

Mπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση (1 ώρα & 45 λεπτά) για την καθαριότητα, εδώ:

YouTube video

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ένταση & Φωνές Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης – Αποχώρησε Η Αντιπολίτευση Μετά Από Διαμαρτυρίες (VIDEO)
  1. Ο/Η forosf λέει:

    Δεν σας άρεσε ο Χατζηδάκης. Θέλατε συμμαχίες και συμφωνίες διαφορετικές. Τώρα λουστείτε ειρωνίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ