Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Εμβολιαστικό Κέντρο COVID-19 To Kέντρο Υγείας Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εμβολιαστικό Κέντρο COVID-19 To Kέντρο Υγείας Ηλιούπολης

Ένα από τα 1.100 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας φαίνεται πως θα είναι το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (πρώην ΙΚΑ).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ilioupolinews.gr, το τοπικό κέντρο υγείας της περιοχής θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, εξυπηρετώντας κατοίκους τόσο της Ηλιούπολης όσο και γειτονικών περιοχών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η πλήρης λίστα των εμβολιαστικών κέντρων, ωστόσο πηγές από το δημαρχείο επιβεβαίωσαν την αξιοποίηση του κέντρου υγείας της περιοχής ως κέντρο εμβολιασμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία και η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού προκειμένου να φιλοξενηθούν τα εμβόλια.

Πως Θα Γίνεται Η Αίτηση Για Εμβολιασμό

Οι αιτήσεις για χορήγηση του εμβολίου θα μπορούν να γίνουν τόσο ψηφιακά όσο και τηλεφωνικά, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Βασικός πυλώνας των ψηφιακών «ραντεβού» θα είναι το emvolio.gov.gr καθώς και η άυλη συνταγογράφηση, με τους πολίτες να κάνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά και να ειδοποιούνται με SMS για την ακριβή ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία του ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, ενώ αναμένεται να εμβολιάζονται περίπου 2,4 εκ. πολίτες καθε μήνα σε πανελλαδικό επίπεδο. Oι εμβολιασμοί, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021, με προτεραιότητα σε υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Εμβολιαστικό Κέντρο COVID-19 To Kέντρο Υγείας Ηλιούπολης
  1. Ο/Η Ψαρακη Μαρια λέει:

    Ποιο εμβολιο θα γινεται στο Κ Υ Ηλιουπολης στην.1η αΙουνιου

  2. Ο/Η Θεοχάρης λέει:

    Μήπως θα μπορούσα να γνωρίζω ποιο εμβόλιο (ποιας εταιρείας) γίνεται στο ΚΥ Ηλιούπολης?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ