Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Εκτός 2ης Δόσης Ενίσχυσης Για Την Πανδημία Ο Δήμος Ηλιούπολης – Λόγω Χαμηλών Ληξιπρόθεσμων

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εκτός 2ης Δόσης Ενίσχυσης Για Την Πανδημία Ο Δήμος Ηλιούπολης – Λόγω Χαμηλών Ληξιπρόθεσμων

Εκτός της λίστας των 119 δήμων στους οποίους δόθηκε η δεύτερη δόση της έκτακτης ενίσχυσης λόγω της πανδημίας έμεινε ο Δήμος Ηλιούπολης.

Ο λόγος για τους οποίους ο Δήμος δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα, ήταν οι χαμηλές ληξιπρόθεσεμες οφειλές του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμος υπέβαλλε κανονικά τα οικονομικά του στοιχεία στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, όπου οι αρμόδιοι αξιολογούν τον κάθε δήμο ξεχωριστά.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου, «η κατανομή της δεύτερης δόσης, ύψους 40.000.000 δεν έγινε οριζόντια, αλλά κατόπιν αξιολόγησης των οικονομικών στοιχείων που είχαν υποβάλει οι Δήμοι ως τις 31 Ιουλίου και συγκεκριμένα με βάση τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Η διαδικασία αυτή δεν πραγματοποιείται μετά από αίτημα των Δήμων για έκτακτη επιχορήγηση αλλά την διενεργεί αυτεπαγγέλτως το ΥΠ.ΕΣ αξιολογώντας όσα σας προανέφερα»

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δόση των 75 εκατ. ευρώ  από το ΥΠΕΣ ήταν ένα οριζόντιο μέτρο που αφορούσε όλους τους Δήμους της χώρας. Ωστόσο, η δεύτερη δόση κατεβλήθη μόνο σε 119 δήμους, με βάση οικονομικά κριτήρια.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ