Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τα 5 Βήματα Για Tην Επιδοτούμενη Ενεργειακή Αναβάθμιση Του Σπιτιού Σας

Με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1 δις ευρώ και στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 80.000 κτιρίων, θα προκηρυχθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ». Το ilioupolinews παρουσιάζει έναν χρήσιμο οδηγό με 5 απλά βήματα για την ένταξη στο πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τα 5 Βήματα Για Tην Επιδοτούμενη Ενεργειακή Αναβάθμιση Του Σπιτιού Σας

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» αποτελεί ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης κατοικιών. Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των κτιριακών υποδομών, μέσα από παρεμβάσεις με υψηλά ποσοστά επιδότησης. Χαρακτηριστικό είναι πως στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος, υπήρξαν παραδείγματα επιχορηγήσεων έως και 85% της συνολικής αξίας των ενεργειακών βελτιώσεων σε κατοικίες, με χιλιάδες ωφελημένους ιδιοκτήτες ακινήτων να βλέπουν το σπίτι τους να αλλάζει.

Το όφελος από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι διπλό για τους ενδιαφερόμενους: Αφενός καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εξόδων αναβάθμισης, ενώ παράλληλα δίνει επιπρόσθετη αντικειμενική αξία στο ακίνητο.

Πως Μπορείτε Να Συμμετάσχετε

Η ένταξη στο πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 απλά βήματα:

1. Εύρεση Συμβούλου-Μηχανικού & Επικοινωνία

Η επιλογή του σωστού Συνεργάτη αποτελεί το Α και το Ω στην διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Τεχνικά γραφεία με εξειδικευμένους και έμπειρους συμβούλους – μηχανικούς αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία από το πρώτο έως το τελευταίο βήμα και εξασφαλίζουν την ορθή και αποτελεσματική διεκπεραίωση της υπόθεσης με υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις αιτήσεις.

hands engineer working blueprint construction concept engineering tools vintage tone retro filter effect soft focus selective focus «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Τα 5 Βήματα Για Tην Επιδοτούμενη Ενεργειακή Αναβάθμιση Του Σπιτιού Σας

2. Αρχικός Έλεγχος Δικαιολογητικών & Κριτηρίων

Σημαντικό βήμα για την ένταξη στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» αποτελεί ο αρχικός έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών και κριτηρίων που θέτει το πρόγραμμα για την ένταξη. Η σωστή δήλωση του ακινήτου στο Ε9, η έγκαιρη νομιμοποίηση πιθανών πολεοδομικών παραβάσεων, η χρήση ως κύρια κατοικία, κ.α. αποτελούν κάποιες από τις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να προχωρήσει σωστά η διαδικασία.

3. Αυτοψία

Στη φάση αυτή, ο εξειδικευμένος Σύμβουλος-Μηχανικός, πραγματοποιεί αυτοψία στο ακίνητο και συναποφασίζει με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας τις πιθανές παρεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τονίζεται, ότι το πρόγραμμα επιδοτεί έναν συνολικό συνδυασμό παρεμβάσεων (π.χ. αντικατάσταση κουφωμάτων σε συνδυασμό με τοποθέτηση θερμομόνωσης και αλλαγή συστήματος θέρμανσης) και όχι μεμονωμένες επιλογές (π.χ. μόνο αντικατάσταση κουφωμάτων).

4. Μελέτη

Πρόκειται για το σημείο-ορόσημο της διαδικασίας, όπου ο Σύμβουλος-Μηχανικός θα εκπονήσει τη μελέτη με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, από την οποία προκύπτουν:

α) η επίτευξη ή μη των απαιτούμενων ενεργειακών στόχων
β) το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων και το ύψος επιδότησης τους

Εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις,  συντάσσεται ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά για την κατάθεση της αίτησης.

5. Αίτηση

Η κατάθεση της αίτησης μπορεί να γίνει τόσο από τον ιδιώτη, όσο και από τον Σύμβουλο-Μηχανικό. Παρ’ όλ’ αυτά η εμπειρία του Συμβούλου μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς απαιτείται μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και στις γραφειοκρατικές «παγίδες».

Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, η διαδικασία ένταξης έχει ολοκληρωθεί και μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

YouTube video

Που Μπορείτε Να Βρείτε Έναν Αξιόπιστο Συνεργάτη

Το Τεχνικό Γραφείο «Καρβελάς & Συνεργάτες» αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο σύμβουλο σε όλα τα στάδια της διαδικασία, έχοντας μεγάλη εμπειρία και υψηλά ποσοστά επιτυχίας στο προηγούμενο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ». Οι άνθρωποι του γραφείου διαθέτουν υψηλή κατάρτιση και εγγυώνται την πλήρη και λεπτομερή προετοιμασία των φακέλων των ενδιαφερόμενων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το site του γραφείου για περισσότερες πληροφορίες ή να επικοινωνήσετε στο info@dkarvelas.gr.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η άμεση επικοινωνία με τον Σύμβουλο-Μηχανικό, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων του προγράμματος.


KARVELAS LOGO CMYK PDF «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Τα 5 Βήματα Για Tην Επιδοτούμενη Ενεργειακή Αναβάθμιση Του Σπιτιού Σας
Tεχνικό Γραφείο «Καρβελάς & Συνεργάτες»
Website: dkarvelas.gr
mail: info@dkarvelas.gr
Instagram: dk_dimitriskarvelas

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ