Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Εξαρθρώθηκε Η Συμμορία Που Έκλεβε Καταλύτες Από Αμάξια Στην Ηλιούπολη

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εξαρθρώθηκε Η Συμμορία Που Έκλεβε Καταλύτες Από Αμάξια Στην Ηλιούπολη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν οι επιτήδειοι που αποσπούσαν καταλύτες από αυτοκίνητα στην Ηλιούπολη αλλα και στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές καταλυτών από πολυτελή αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων Αττικής.

Οι τέσσερις κακοποιοί συνελήφθησαν, τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/4 στον Άλιμο από ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό τους, ενώ διαφεύγει της σύλληψης ένας συνεργός τους.

Πως Δρούσαν Οι Κακοποιοί

Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν ως “επιχειρησιακό” αυτοκίνητο ένα Ι.Χ ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών της ομάδας, στο οποίο φόρτωναν -εκτός από τα σύνεργα τους- πλήθος διαφόρων ειδών από μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, παριστάνοντας τους πλανόδιους συλλέκτες μετάλλων.

Μετά τον εντοπισμό των οχημάτων, δρούσαν οργανωμένα, με τους 3 να περικυκλώνουν το όχημα και να ελέγχουν για να εντοπίσουν τυχόν «αδιάκριτα βλέμματα», ενώ ο 4ος έρποντας έκοβε τον καταλύτη με ειδικό εργαλείο. Το συγκεκριμένο εργαλείο το απέκρυπταν σε ειδικό χώρο, κάτω από τον οπίσθιο προφυλακτήρα του “επιχειρησιακού” αυτοκινήτου.

Τα κλοπιμαία προωθούνταν σε εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων-καταλυτών, αποκομίζοντας περίπου -350- ευρώ ανά καταλύτη. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν -45- περιπτώσεις κλοπών καταλυτών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ