Facebook Pixel

Τοπικα

«Έκρηξη» Της Εγκληματικότητας Στην Ηλιούπολη Με Απανωτές Διαρρήξεις Και Κλοπές Οχημάτων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Έκρηξη» Της Εγκληματικότητας Στην Ηλιούπολη Με Απανωτές Διαρρήξεις Και Κλοπές Οχημάτων

Τρομακτικές διαστάσεις έχει λάβει τους τελευταίους μήνες η εγκληματικότητα στην Ηλιούπολη, με τα περιστατικά διαρρήξεων σε σπίτια και κλοπών οχημάτων παντός είδους να βρίσκονται σε έξαρση.

Σε καθημερινή βάση, καταγράφονται πολλαπλά περιστατικά διαρρήξεων στην πόλη, με τους πολίτες να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη μείωση του αισθήματος ασφάλειας. Πριν λίγες εβδομάδες το ilioupolinews είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ για την έξαρση διαρρήξεων πέριξ του άλσους «Δημήτρης Κιντής» και της Πλατείας Φλέμινγκ, με το φαινόμενο πλέον να επεκτείνεται σε όλη την πόλη και να λαμβανει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μάλιστα, οι δράστες δε χτυπούν μόνο τις βραδινές ώρες, αλλά παρατηρούν για καιρό τα σπίτια και πραγματοποιούν διαρρήξεις ακόμα και μέρα-μεσημέρι, σε ώρες όπου έχουν εξακριβώσει πως λείπουν οι ένοικοι των σπιτιών.

Στο Στόχαστρο Και Τα Οχήματα

Προβληματισμό στις αρχές προκαλεί και η έξαρση κλοπών σε οχήματα, με τις ακριβές μηχανές υψηλού κυβισμού και τα IX τύπου SUV να βρίσκονται στο στόχαστρο των δραστών. Το φαινόμενο φαίνεται πως συνεχίζεται παρά τη σύλληψη δύο ημεδαπών μελών σπείρας που πραγματοποιούσε κλοπές οχημάτων, με τα περιστατικά κλοπών να δημοσιοποιούνται αρκετές φορές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα θύματα, τα οποία δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερες παρακολούθησης. Οι δράστες δρουν ανενόχλητοι ακόμα και μέσα στις πυλωτές των πολυκατοικιών, δρώντας αστραπιαία.

Υποστελεχωμένο Το Τμήμα Ασφαλείας

Όλα αυτά ενώ το τμήμα ασφαλείας Ηλιούπολης συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο με ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρμόδιου Υπουργού. Η πλειονότητα των στελεχών του τμήματος ασφαλείας αξιοποιούνται στη φύλαξη σημαντικών προσώπων όπως πολιτικοί και δικαστικοί που διαμένουν στην Ηλιούπολη, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν πραγματοποιείται καμία τακτική περιπολία στην πόλη, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Η μόνη αστυνόμευση διεξάγεται από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η οποία ωστόσο παύει τη λειτουργία της τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 2 τα ξημερώματα έως τις 6 το πρωί.

Οι ελάχιστοι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας, μάλιστα, πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτόν στην υπηρεσία τους για να εξυπηρετήσουν τα δεκάδες αιτήματα των πολιτών, με το υπουργείο να «κωφεύει» στα διαρκή αιτήματά τους για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Κινητοποίηση Των Πολιτών – Θα Ζητήσουν Συνάντηση Με Τον Δήμαρχο

Τα συνεχόμενα περιστατικά εγκληματικότητας έχουν κινητοποιήσει αρκετούς κατοίκους της πόλης, οι οποίοι ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα. Χαρακτηριστική είναι η πρωτοβουλία των μελών της ομάδας «Οι Ηλιουπολίτισσες», με τις γυναίκες της πόλης να έρχονται σε συνεννόηση προκειμένου να καταρτίσουν επιτροπή που θα αιτηθεί συνάντησης με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, ώστε να συζητηθεί το θέμα της εγκληματικότητας.

Αν και η δημοτική αρχή είναι αναρμόδια για ζητήματα αστυνόμευσης και εγκληματικότητας, ένα βασικό αίτημα των κατοίκων της πόλης είναι η βελτίωση και αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού. Σύμφωνα με μελέτες, σε πόλεις που έχει εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα LED, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί αισθητά, με τους πολίτες να ζητούν επιτακτικά άμεση λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως έχει δεσμευθεί, άλλωστε, προεκλογικά ο Δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος, η αναβάθμιση του οδοφωτισμού στις γειτονιές είναι ένα από τα έργα προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή, δηλώνοντας πως θα υπάρξουν εξελίξεις στο πρώτο έτος της θητείας του.

Η αναβάθμιση του οδοφωτισμού στην Ηλιούπολη συζητείται από το 2017, ωστόσο μέχρι στιγμής κάθε προσπάθεια έχει καταλήξει «στα βράχια», με την Ηλιούπολη να είναι από τους λίγους Δήμους του λεκανοπεδίου που δε διαθέτει σύγχρονο οδοφωτισμό με σύστημα LED.

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “«Έκρηξη» Της Εγκληματικότητας Στην Ηλιούπολη Με Απανωτές Διαρρήξεις Και Κλοπές Οχημάτων
  1. Ο/Η ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ λέει:

    Ας φροντίσουν σε πρώτη φάση Τούλαχιστον να βάλουν φωτισμό στους δρόμους με led….αμα παρκάρεις βραδυνη ώρα ταμπά κ Μεσολόγγιου όπου διαμένω φοβάσαι να βγεις από το αμάξι.δε βλέπεις ούτε τη μύτη σου από το σκοτάδι.

  2. Ο/Η Δήμος λέει:

    ……Η πλειονότητα των στελεχών του τμήματος ασφαλείας αξιοποιούνται στη φύλαξη σημαντικών προσώπων όπως πολιτικοί και δικαστικοί που διαμένουν στην Ηλιούπολη, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν πραγματοποιείται καμία τακτική περιπολία στην πόλη, λόγω της έλλειψης προσωπικού…..
    Ποια είναι αυτά τα σημαντικά πρόσωπα, μπορούμε να μάθουμε ή είναι επτασφράγιστο μυστικό?

    Κατά τα άλλα τα προβλήματα του Δήμαρχου ήταν το πανό και η δημοτική συγκοινωνία. Καλά να πάθουμε όμως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ