Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Οι Εκδηλώσεις & Τα Μηνύματα Των Αιρετών Για Την Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Ηλιούπολη: Οι Εκδηλώσεις & Τα Μηνύματα Των Αιρετών Για Την Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας

Σημαντικές δράσεις και εκδηλώσεις με ηχηρά μηνύματα στήριξης των γυναικών και κατά της έμφυλης βίας διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, απηύθυνε ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες του αναφέροντας: «Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και τιμώντας τη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους ακριβώς επειδή ήταν γυναίκες», συμπληρώνοντας: «Ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης».

Με αυτό το μήνυμα του, ο Δήμαρχος καλεί στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8/3 και ώρα 18:30 στην πλατεία Φλέμινγκ σε συνεργασία με το κίνημα «Strong Me», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και διεξάγεται σε 30 δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Πρώτα Η Ηλιούπολη: «Προτεραιότητα μας η Γυναίκα»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος μαζί με στελέχη της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» έδωσαν το δικό τους μήνυμα με μια συμβολική βόλτα στις γειτονιές της πόλης.

Οι γυναίκες της παράταξης μαζί με τον κ. Ψυρρόπουλο, πρόσφεραν λευκά τριαντάφυλλα που συμβολίζουν την ελπίδα και την αναγέννηση, σε γυναίκες της πόλης, στην αγορά της Ηλιούπολης και στην Αγία Μαρίνα.

«Βασικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε την ισότητα των δυο φύλων και να τονίσουμε την ανάγκη της αναβάθμισης του ρόλου των γυναικών σε όλες της πτυχές της καθημερινότητας» ήταν το μήνυμα του κ. Ψυρρόπουλου.

Ευσταθίου: «Να Δείχνουμε Απλόχερα Τον Σεβασμό μας»

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έστειλε το μήνυμα του για την σημερινή ημέρα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Τάσος Ευσταθίου. Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε πως «Η γυναίκα είναι το πιο όμορφο & σημαντικό πλάσμα στην ζωή μας, είναι η μητέρα, η αδελφή, η κόρη, η γυναίκα, η σύντροφος, η φίλη…είναι αυτή που μας εξελίσσει & μας κάνει όλους καλύτερους… γι’αυτό οφείλουμε να προσφέρουμε απλόχερα τον σεβασμό μας, την αγάπη μας & την φροντίδα μας!»

Αραμπατζής: «Ημέρα μνήμης των αγώνων του Γυναικείου Κινήματος»

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την ημέρα της γυναίκας έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής, ο οποίος κάνει λόγο για μια σημαντική ημέρα, που συμβολίζει τις θυσίες και τα επιτευγματα του γυναικείου κινήματος.

«Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών για πάνω από έναν αιώνα, οπού όλοι μας άνδρες και γυναίκες οφείλουμε να θυμόμαστε με σεβασμό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη του κ. Αραμπατζή.

Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»: Σημείο Αναφοράς Η Σημερινή Ημέρα

Για «ένα σημείο αναφοράς των αγώνων του φεμινιστικού κινήματος για χειραφέτηση» κάνει λόγο η παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη, με αφορμή την 8η Μαρτίου.

«Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι μια συνεχής και διαχρονική διεκδίκηση για την ουσιαστική ισότητα των φύλων» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία συμπληρώνει: «Από το πρωταρχικό αίτημα για δικαίωμα ψήφου και ισότιμη συμμετοχή στα κοινά, μέχρι σύγχρονα αιτήματα που αφορούν την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος και την ίση αμοιβή στην εργασία, οι διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος έρχονται από παλιά και επανανοηματοδοτούν το σημερινό κοινωνικό και πολιτικό τοπίο»

Σημειώνεται πως την περασμένη Κυριακή (6/03) πραγματοποιήθηκε μία Ημερίδα Ενημέρωσης Κατά της Κακοποίησης των Γυναικών στην Ηλιούπολη, όπου αναλύθηκε το φαινόμενο της έκφυλης βίας που μαστίζει στην εποχή μας. Επίσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης του κινήματος «Metoo» διεξήχθη τουρνουά γυναικείων ομάδων μπάσκετ, με τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας της Valencia, από την Ισπανία.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ