Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δυσαρέσκεια Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης: «Ο Δήμος Δεν Μας Βοήθησε Όσο Έπρεπε Τα Χριστούγεννα»

O πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Θανάσης Μπίρλης μίλησε στο ilioupolinews.gr για τις δράσεις του συλλόγου κατά την περίοδο των χριστουγέννων και για τα “παράπονα” προς τη δημοτική αρχή.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δυσαρέσκεια Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης: «Ο Δήμος Δεν Μας Βοήθησε Όσο Έπρεπε Τα Χριστούγεννα»

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα της οργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων εκφράζει ο εμπορικός σύλλογος Ηλιούπολης, κάνοντας λόγο για κάκιστο συντονισμό και ελλειπή οργάνωση από την πλευρά του Δημαρχείου και των νομικών προσώπων του Δήμου.

Μιλώντας στο ilioupolinews.gr, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Μπιρλής έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δηλώνοντας δυσαρεστημένος από την ασυνέπεια λόγων και έργων τόσο από την πλευρά του ΠΑΟΔΗΛ όσο και από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Υποσχέσεις Που Δεν Τηρήθηκαν

“Είχαν δεσμευθεί για την επέκταση του χριστουγεννιάτικου ήχου προς την οδό Σοφοκλη Βενιζέλου” δήλωσε ο κ. Μπιρλής στο ilioupolinews, αναφέροντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. “Χωρίς μουσική δεν μπορείς να έχεις χριστουγεννιάτικο κλίμα», προσέθεσε, κατηγορώντας ευθέως τη δημοτική αρχή για αθέτηση υπόσχεσης. Πέραν της ασυννενοησίας, ο ήχος ήταν κάκιστος, και ο εξοπλισμός απαρχαιομένος, με αποτέλεσμα το πλάνο για χριστουγεννιάτικη μουσική στο κέντρο της πόλης να καταλήγει σε φιάσκο.

Εργασίες Στο Κέντρο Της Πόλης, Εν Μέσω Εορταστικού Ωραρίου

Οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής δεν τηρήθηκαν ούτε ως προς το σκέλος των τεχνικών εργασιών στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, τη λεωφόρο Ειρήνης. Όπως αναφέρουν στελέχη του εμπορικού συλλόγου, υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πως τα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων θα είχαν τελειώσει λίγο μετά την έναρξη του εορταστικού ωραρίου, στις 15 Δεκεμβρίου. Τα έργα, ωστόσο, συνεχίζονται μέχρι σήμερα στη λεωφόρο Ειρήνης, με τους καταστηματάρχες σε ένα κομμάτι της να περνούν όλο το εορταστικό ωράριο σε συνθήκες εργοταξίου.

Προβληματικός Στολισμός

Τα παράπονα του εμπορικού συλλόγου επεκτείνονται και στον στολισμό της πόλης, καθώς, αφενός δεν υπήρχε ομοιογένεια και αφετέρου, δόθηκε έμφαση μόνο στο κέντρο τις πόλης, με αρκετές πλατείες να μένουν χωρίς χριστουγεννιάτικο φωτισμό και στολίδια. “Δικός μας στόχος ως εμπορικός σύλλογος, είναι να κανουμε δράσεις σε περισσότερες πλατείες της πόλης” ανέφερε ο κ. Μπίρλης, τονίζοντας ωστόσο πως για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί ο Δήμος να “φωτίσει” και να στολίσει περισσότερα σημεία, σε όλη την έκταση της πόλης.

“Ωφελημένος ο Δήμος Από Τις Δράσεις Του Συλλόγου”

Τα στελέχη του εμπορικού συλλόγου δηλώνουν απόλυτη ικανοποίηση από την δράση των μελών και την ανταπόκριση του κόσμου, η οποία θα μπορούσε ωστόσο να είναι μεγαλύτερη αν υπήρχε σωστός συντονισμός και επικοινωνία. «Υλοποιήσαμε με επιτυχία πάνω από το 85% των δράσεων που σχεδιάζαμε για τις γιορτές και πολλές από αυτές φάνηκε πως τις διοργανώνει ο Δήμος, οπότε η υπεραξία των ενεργειών μας ωφέλησε την δημοτική αρχή» αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, δίνοντας τα εύσημα στους επαγγελματίες της πόλης για τις δράσεις τους τις δύο Κυριακές (22 & 29 Δεκεμβρίου).

Τέλος, ο εμπορικός σύλλογος σχεδιάζει νεες δράσεις τόσο για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, όσο και στο πλαίσιο του καρναβαλιού, το οποίο θα διεξαχθεί ξανά στην πόλη μετά από 19 χρόνια.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ