Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Δυσαρέσκεια, Ενστάσεις Και Κοινοποιήσεις Σε Υπουργικά Γραφεία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δυσαρέσκεια, Ενστάσεις Και Κοινοποιήσεις Σε Υπουργικά Γραφεία

Διόλου λίγοι δεν είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη μη-διεξαγωγή τακτικού δημοτικού συμβουλίου τον Ιανουάριο στην Ηλιούπολη.

Τόσο στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στις κεντροδεξιές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις η μη πραγματοποίηση διαδικτυακής συνεδρίασης, ενώ -στον αντίποδα- πραγματοποιήθηκε, και μάλιστα εκ του σύνεγγυς- συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Βέβαια, ο λόγος που η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε δεν οφείλεται σε ολιγωρία της διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης, αλλά σε «κώλυμα» της αποκεντρωμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκεντρωμένη διοίκηση έδωσε μόλις πριν λίγες ημέρες έγκριση για την εκλογή νέου προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, επικαλούμενη καθυστέρηση λόγω «έλλειψης προσωπικού».

Έτσι, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στο να πραγματοποιήσει εντός της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έχει ζητήσει η λαϊκή συσπείρωση για το ζήτημα του κέντρου υγείας, αλλά και τη προετοιμασία άλλων δύο τακτικών συνεδριάσεων εντός Φεβρουαρίου, καλύπτοντας το «κενό» του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου έχει προκαλέσει και επίσημες εντάσεις-καταγγελίες, με τους αποδέκτες να μην είναι απλά υπηρεσιακοί παράγοντες της αποκεντρωμένης διοίκησης, όπως στο παρελθόν.

«Κοινοποίηση: Προς Γραφείο Υπουργού»

Παρά το γεγονός ότι η υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας έκανε λόγο για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση για την ψήφιση νέου προέδρου διεξήχθη κανονικά στο δημαρχείο, με την τήρηση υγειονομικών μέτρων προστασίας. Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή διαβεβαίωνε τους αιρετούς της αντιπολίτευσης πως έχει πάρει «πράσινο φως» για τη νομιμότητα της διαδικασίας, υπήρξαν -όπως φαίνεται- ενστάσεις τόσο στην αποκεντρωμένη διοίκηση, όσο και στην εθνική αρχή διαφάνειας, με κοινοποιήσεις σε γραφεία τόσο των νέων υπουργών όσο και του γενικού γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη.

Πάντως, όπως προαναφέρθηκε η αποκεντρωμένη φαίνεται πως έχει δώσει «πράσινο φως» στην εκλογή του κ. Βιδάλη στη θέση του προέδρου. Μένει να δούμε εάν οι καταγγελίες θα προχωρήσουν και αν θα προκαλέσουν αντιδράσεις και κινήσεις από μεριάς υπουργείου, σε ευρύτερο πολιτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ