Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δωρεάν Σεμινάρια Γνωριμίας Με Την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα Για Παιδία Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Δωρεάν Σεμινάρια Γνωριμίας Με Την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα Για Παιδία Στην Ηλιούπολη

Δωρεάν κύκλος μαθήματων γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, έρχεται από τον Δήμο Ηλιούπολης για τα παιδία στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης.

Οι «Νοηματίστριες» θα υλοποιήσουν δημιουργικά και με πρωτότυπες μεθόδους τον συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίου που αποτελείται από 4 συναντήσεις και θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης.

Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε τα παιδία να διασκεδάσουν, να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν διάφορα μαθαίνοντας παράλληλα την νοηματική γλώσσα αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα κώφωσης. Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που τα παιδία θα αναπτύξουν τις αισθήσεις τους θα μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους και να κοινωνικοποιούνται, ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν την ικανότητα της συγκέντρωσής τους αλλά και την παρατηρητικότητά τους.

Οι Νοηματίστριες-Συντελεστές του προγράμματος αποτελούνται από τρεις νέες επιστήμονες, τη Βίβιαν, δασκάλα, τη Χριστίνα, ψυχολόγο και τη Μαίρη, εκπαιδευτικό, που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μεταδώσουν την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις.

Κάθε Σάββατο, 11.00-12.30, από 20 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2021 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης-Media Lab. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή, προηγούνται οι κάτοικοι και οι δημότες του Δήμου Ηλιούπολης.

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://docs.google.com/…/1FsFaPkyN3JC0qXxJkC8O…/edit…

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Πολιτισμού στο τηλέφωνο 210 9940699 και να απευθυνθούν στην κ. Μαίρη Καλύβα (εσωτερικό 106).

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ