Ελλιπείς Οι Έλεγχοι Της Δημοτικής Αστυνομίας Στην Ηλιούπολη – Τι Λένε Τα Στοιχεία

Oύτε 1, ούτε 2 αλλά 5 ήταν οι συμπολίτες που έστειλαν από τις αρχές του χρόνου μήνυμα στο ilioupolinews.gr, αναφέροντας το τεράστιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην πόλη μας. Μάλιστα, o τελευταίος εξ αυτών με έντονο ύφος μας «κατσάδιασε» που δεν έχουμε θίξει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα στο site.

Είχε δίκιο.

Ως διαβολική σύμπτωση, ο δήμος Ηλιούπολης εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που εκθειάζει το έργο της δημοτικής αστυνομίας, παραθέτοντας μάλιστα ορισμένους αριθμούς που φανερώνουν την αποδοτικότητα του θεσμού.

Εμείς θα σταθούμε σε έναν και μόνο αριθμό: 1367 έλεγχοι τήρησης διατάξεων περί παράνομης στάθμευσης οχημάτων και παρακώλυσης κυκλοφορίας του ν. 2696/99 (Κ.Ο.Κ.).

Ο τετραψήφιος αριθμός φαίνεται εντυπωσιακός εκ πρώτης όψεως, ωστόσο αν κανείς προσπαθήσει να κάνει μια απλή διαίρεση, προκύπτει πως η δημοτική αστυνομία ελέγχει 3,7 αυτοκίνητα ανά ημέρα για παράνομη στάθμευση. Προφανώς και ο αριθμός αυτός είναι εξοργιστικά μικρός, αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των παραβάσεων που γίνονται καθημερινά στην πόλη.

Για παράδειγμα, στην οδό Παπανδρέου, έξω από γνωστό supermarket το διπλοπαρκάρισμα και η κάθετη στάθμευση είναι κανόνας και όχι εξαίρεση σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα ένας δρόμος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας να γίνεται μονόδρομος. Το ίδιο και στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, πάλι έξω από γνωστό supermarket και όχι μόνο.

Όσο για τα Σαββατοκύριακα, δεν χωράει να περάσει ούτε μοτοσυκλέτα.

Θεωρούμε δεδομένο πως οι άνθρωποι της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Ηλιούπολης κάνουν το παν για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και κατανοούμε την υποστελέχωση της υπηρεσίας, ωστόσο οι διθύραμβοι χρειάζονται και νούμερα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δήμου. Και οι 3 έλεγχοι ανά ημέρα σε μία πόλη 78.000 κατοίκων, προφανώς και δεν είναι αρκετοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ