Facebook Pixel

Τοπικα

Δημόσια Περέμβαση Από Τον Σύλλογο Γυναικών Ηλιούπολης Για Την Υπόθεση Βιασμου Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δημόσια Περέμβαση Από Τον Σύλλογο Γυναικών Ηλιούπολης Για Την Υπόθεση Βιασμου Στην Ηλιούπολη

Δημόσια παρέμβαση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος του ΟΓΕ) με αφορμή τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την δράση του 44χρονου προπονητή που κατηγορείται πως βίαζε ανήλικες αθλήτριες στην Ηλιούπολη.

O Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης, μέλος του ΟΓΕ, πραγματοποίησε παρέμβαση ενημέρωσης μοιράζοντας υλικό σε Ηλιουπολίτες, ενώ παράλληλα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ζητά την άμεση κρατική μέριμνα για δομές κοινωνικών υπηρεσιών με επιστημονικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Άλλο ένα περιστατικό βιασμού ανήλικων παιδιών στην πόλη μας ήρθε να προστεθεί στα τόσα που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Αυτή τη φορά με προπονητή σε ιδιωτική Σχολή Τae Kwon Do ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη (21/3), και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από το 2009 έως και το 2020 προσέγγιζε μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του και στη συνέχεια στον χώρο του γυμναστηρίου ή και στο σπίτι του τις βίαζε.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να περνάνε αυτό το δράμα αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές τους!

Πρόκειται για παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Γιατί αυτό το αίτημα που έχουμε χρόνια τώρα, να έχουν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα σχολεία, ώστε να μπορούν να διαπιστώνουν εκτός των άλλων και τυχόν κακοποίηση των παιδιών, δεν μπορεί να γίνει πράξη?

Γιατί το κράτος βλέπει την προστασία παιδιών, όπως και την προστασία της ζωής ως κόστος;

Απαιτούμε:

  • Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη
  • Εδώ και τώρα να αναπτυχθεί ένα κοινωνικό δίκτυο κρατικών, δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών πλήρως στελεχωμένο με ευθύνη την στήριξη των παιδιών και την οικογενειών  τους σε όλες τις πλευρές της ζωής τους, στη γειτονιά, στο σχολείο, στους χώρους άθλησης».

«Άμεση Μέριμνα Για Κοινωνικές Δομές Προστασίας»

Σε δηλώσεις της στην κάμερα του Action24, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών της πόλης κ. Μαρίνα Γαζή επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης δομών υποστήριξης απο εξειδικευμένο προσωπικό σε όλες τις δομές και βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε μέσα στα σχολεία να υπάρχουν ψυχολόγοι για να υπάρχει πρόληψη», αναφέρει η κ. Γαζή, τονίζοντας πως «το κράτος είναι απών

YouTube video

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ