Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δήμος Ηλιούπολης: «Είμαστε Σε Ετοιμότητα Για Την Κακοκαιρία» – Τι Θα Γίνει Με Τα Σχολεία, Που Θα Βρείτε Αλάτι, Τα Τηλέφωνα Ανάγκης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δήμος Ηλιούπολης: «Είμαστε Σε Ετοιμότητα Για Την Κακοκαιρία» – Τι Θα Γίνει Με Τα Σχολεία, Που Θα Βρείτε Αλάτι, Τα Τηλέφωνα Ανάγκης

Έκτακτη ανακοίνωση για την έλευση του νέου κύμματος κακοκαιρίας εξέδωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, με αφορμή και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωση του «από το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ είναι σε ετοιμότητα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος συνιστά στους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τις μετακινήσεις τους. Επίσης από τις 11 το πρωί της Κυριακής 5/2, σε 5 τοποθεσίες εντός της πόλης θα υπάρχουν διαθέσιμες επαρκείς ποσότητες αλατιού για να προμηθευτούν οι πολίτες και συγκεκριμένα:

• Στο χώρο στάθμευσης του Sports Cafe στα Αστυνομικά

• Στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας

• Όπισθεν του Ι.Ν. Αγίας Μαύρας

• Στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

• Στο Δημαρχείο

Τα Τηλέφωνα Ανάγκης

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν καθόλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, το οποίο θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να επευθυνθούν:

  • Για αναφορές προβλημάτων σχετικά με τις ενέργειες αποχιονισμού των τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου, ενδεχόμενων προβλημάτων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πτώσεις δέντρων, ζημιές κ.λπ.) τηλ. 2109970078, 2109970079 και 2109970165.
  • Για διακοπή ή βλάβη ηλεκτροδότησης κ.λπ. (Αρχικά πρέπει να γίνει αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ) τηλ. 2109970197
  • Για περιπτώσεις ανάγκης παροχής ιατρικής βοήθειας ή υποστήριξης, προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις, αιμοκαθάρσεις, χημειοθεραπείες κ.ά. τηλ. 2109970007 (Τηλεφωνήστε 24ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο σας ραντεβού, για την έγκαιρη μετάβασή σας).

Δωρεάν Θερμαινόμενες αίθουσες

Με στόχο την προστασία των πολιτών από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και της χιονόπτωσης, ο Δήμος Ηλιούπολης διαθέτει σε 24ωρη βάση ανοικτές δυο μεγάλες, θερμαινόμενες αίθουσες τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν ανα πάσα ώρα. Πιο συγκεκριμένα ανοικτή θα είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα), καθώς και η θερμαινόμενη αίθουσα του Δημοτικού Αναψυκτήριου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (Ύδρας & Μνησικλέους) προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι συμπολίτες έχουν ανάγκη, όπου να τους προσφερθούν ζεστά ροφήματα κ.ά.

Τι Θα Γίνει Με Τις Βεβαιώσεις Αδυναμίας Μετακίνησης

Μέσω του website του Δήμου Ηλιούποολης, (ilioupoli.gr) διατίεται έγγραφο με ψηφιακή υπογραφή προκειμένου οι δημότες να συνδεθούν με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet, να το κατεβάσουν και να το χρησιμοποιήσουν όπου χρειάζεται.

Τι Θα Γίνει Με Τα Σχολεία

Με βάση την απόφαση της περιφέρειας Αττικής, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6/2. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το τι θα γίνει την Τρίτη, 7/2.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, έχουμε μπροστά μας έντονα καιρικά φαινόμενα. Χρειάζεται απ’ όλους προσοχή και εγρήγορση. Θερμή παράκληση ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, να αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του φαινομένου και να προσέχετε πάρα πολύ, ώστε να περάσει κι αυτή η δοκιμασία χωρίς κινδύνους και απώλειες.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ