Facebook Pixel

Δημοτικα

Δημήτρης Ευαγγέλου – Πέντε Προτάσεις Για Τη Μείωση Των Φαινομένων Παραβατικότητας Ανηλίκων Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δημήτρης Ευαγγέλου – Πέντε Προτάσεις Για Τη Μείωση Των Φαινομένων Παραβατικότητας Ανηλίκων Στην Ηλιούπολη

Μια σειρά προτάσεων που έχουν ως στόχο την άμβλυνση των φαινομένων παραβατικότητας των ενηλίκων στην Ηλιούπολη δημοδημοσίευσεσιεύσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη», Δημήτρης Ευαγγέλου.

Ο κ. Ευαγγέλου και η παράταξή του, με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων βίας μεταξύ ανηλίκων έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει το νέο δημοτικό συμβούλιο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «στην παράταξή μας πιστεύουμε πως τα μέτρα πολιτικής που πρέπει να ληφθούν πρέπει να προλαμβάνουν και όχι να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Είναι ένα θέμα στο οποίο ο Δήμος και μπορεί και πρέπει να βοηθήσει».

Οι 5 Προτάσεις

Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε προτάσεις της παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» είναι οι εξής:

  1. Να διεκδικήσει ο δήμος την ενίσχυση των ψυχολόγων στα σχολεία.
  2. Να υπάρξουν συχνές ενημερωτικές δράσεις για όλους τους μαθητές της πόλης από ειδικούς, σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος.
  3. Η ακαδημία γονέων να αφοσιωθεί στη συμβουλευτική για την πρόληψη φαινομένων βίας στο σπίτι, με ειδικές συνεδρίες προς κάθε ενδιαφερόμενο γονέα.
  4. Τη δημιουργία νέων υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού και τη διεξαγωγή δωρεάν, πιλοτικών προγραμμάτων άθλησης και πολιτιστικής έκφρασης για όσα παιδιά το ζητήσουν.
  5. Τη στενή συνεργασία με τα σχολεία, ώστε ο Δήμος να παρέχει βοήθεια σε οικογένειες παιδιών που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά.

«Η παράταξη «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» προτρέπει τη νέα δημοτική αρχή να εφαρμόσει το συντομότερο τις προτάσεις αυτές, οι οποίες βρίσκονταν στο πρόγραμμά μας και αποτελούν τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη της βίας μεταξύ ανηλίκων», καταλήγει η ανακοινωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ