Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δημιουργία Νέου Μητρώου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Δημιουργία Νέου Μητρώου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Ένα νεο μητρώο εθελοντών για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων στην πόλη δημιουργεί ο Δήμος Ηλιούπολης ώστε να εγγραφούν και νέοι εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Η πρόσφατη κρίση στον Δήμο Ηλιούπολης ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών συνθηκών, με τον Δήμαρχο να εξαγγέλλει από βήματος του δημοτικού συμβουλίου την συγκεκριμένη δράση. Έτσι, με το νέο μητρώο δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή με τα στοιχεία τους & την ειδικότητά τους.

Η ιδέα του μητρώου γεννήθηκε μετά την εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού, όπου δεκάδες συμπολίτες μας ενδιαφέρθηκαν για την περιφρούρηση του Υμηττού από ενδεχόμενο πυρκαγιάς, με τους αρμόδιους να ευελπιστούν σε αντίστοιχη ανταπόκριση του κόσμου.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν στην κοινότητα, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν με ποιον τρόπο θα το κάνουν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε αυτούς/ες που κατέχουν τις παρακάτω δεξιότητες ή έχουν τον ανάλογο εξοπλισμό:

  • Εκπαίδευση παροχής βοήθειας και διάσωσης.
  • Επιθυμία εκπαίδευσης από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης του Δήμου μας και να την στελεχώσουν στην πράξη.
  • Κατάλληλη φυσική κατάσταση για την στελέχωση εθελοντικών πεζοπόρων τμημάτων για την παροχή βοήθειας, φαρμάκων, τροφίμων κλπ, σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
  • Αλυσοπρίονα ή άλλα εργαλεία χρήσιμα για επεμβάσεις ανάγκης.
  • Οχήματα τετρακίνητα κατάλληλα για την κίνηση σε αντίξοες συνθήκες εδάφους ή καιρού, όπως τζιπ, ημιφορτηγά, 4×4, κλπ.
  • Ειδικά οχήματα έργου, όπως μπουλντόζες, γερανούς, γκρέϊντερ ή άλλα μικρότερα τύπου bobcat ή άλλα σχετικά και επιθυμούν την διάθεσή τους για κοινωνικό σκοπό.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ