Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Κάλεσμα Στη Δικη Για Την Επίθεση Χρυσαυγιτών Στο “Συνεργείο”

Μία δικαστική περιπέτεια 5 ετών φαινεται φτάνει στο τέλος της για τους Συνεργούς.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Κάλεσμα Στη Δικη Για Την Επίθεση Χρυσαυγιτών Στο “Συνεργείο”

Μία δικαστική περιπέτεια 5 ετών φαινεται φτάνει στο τέλος της για τους Συνεργούς.

Λόγος για την πολύκροτη υπόθεση της επίθεσης ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” τον Ιούλιο του 2013. Η υπόθεση φαίνεται πως θα τελεσιδικήσει στις 6 Φεβρουαρίου και ώρα 9.00 π.μ στο Β’ τριμελές Πλημμελειοδικείο, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στο κτίριο 13 και αίθουσα 3.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, είχε μιλήσει στην κάμερα του ilioupolinews ένας από τους μάρτυρες και θύματα της επίθεσης, Παναγιώτης Δριμυλής.

YouTube video

Η συγκεκριμένη δίκη είναι πολύ σημαντική και για την δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς έαν το δικαστήριο στοιχειοθετήσει κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης,  το γεγονός θα λειτουργήσει επιβαρυντικά για τη νεοναζιστική οργάνωση και στο δικαστήριο που αφορά την γενικότερη δράση της.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη έχει μέχρι στιγμής πάρει μια αναβολή. Στην προτελευταία δικάσιμο που είχε οριστεί, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Μίχος επιτέθηκε απρόκλητα στον Παναγιώτη Δριμυλή

Οι “Συνεργοί”, με αφορμή τη δίκη εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από μια τεράστια και μακροχρόνια περιπέτεια στις δικαστικές αίθουσες, ήρθε η ώρα να εκδικαστεί η υπόθεση της επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Ε.Κ.Χ Συνεργείο τον Ιούλιο του 2013 με επικεφαλής τον βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Μίχο. Η διεξαγωγή της δίκης θα ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου στο Β’ τριμελές Πλημμελειοδικείο, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Πάγια θέση μας, την οποία υποστηρίζουμε έμπρακτα σε κάθε δημόσια τοποθέτηση μας, είναι η προστασία των πόλεων μας από τον φασιστικό κίνδυνο και τις ακροδεξιές οργανώσεις, μέσα από έναν ευρύ δημοκρατικό πόλο, μέρος του οποίου είναι κάθε πολίτης, φορέας και παράταξη που σέβεται και προασπίζεται τις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα.

Η σημασία ενός δημοκρατικού μετώπου γίνεται ακόμα πιο έντονη, τον τελευταίο καιρό, μετά από εμφανίσεις ακροδεξιών και παραστρατιωτικών ομάδων σε γειτονιές με δημοκρατική παράδοση και αντιφασιστική ιστορία, με την αρωγή ακραίων, διχαστικών και συντηρητικών παρατάξεων. Όμως, και στην δική μας πόλη ξετρυπώνουν, πρόσφατα, φωνές που επωάζουν το αυγό του φιδιού. Το τελευταίο καιρό εμφανίζονται στα κοινωνικά δίκτυα, διάφοροι καιροσκόποι και τυχοδιώκτες ακροδεξιοί που χρησιμοποιούν τη ρητορική που εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει η Χρυσή Αυγή, διασπείροντας λάσπη και κάνοντας επιθέσεις σε ανθρώπους που δημοσιογραφούν στην Ηλιούπολη ανεξαρτήτως πολιτικής καταγωγής και χρώματος. Επιθέσεις που προσβάλλουν ευθεία το δημοκρατικό αίσθημα της πόλης και απευθύνονται σε όλο το φάσμα της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Άλλωστε η ίδια η Χρυσή Αυγή έχει δώσει δείγματα γραφής ως προς αυτό αρκετά χρόνια τώρα. Όλοι θυμόμαστε τη σκηνοθετημένη επίδειξη δύναμης και τους τραμπουκισμούς το καλοκαίρι του 2013 στο Μελιγαλά, απέναντι σε στελέχη της δεξιάς επιχειρώντας να δείξουν ποιος έχει την ηγεμονία σε αυτόν το χώρο. Είναι βέβαιο πια, πως από το στόχαστρο των ακροδεξιών, της μισαλλόδοξης ρητορικής τους, και των απρόκλητων επιθέσεων τους δεν ξεφεύγει κανείς. Είναι σαφής, λοιπόν, ο λόγος για τον οποίο απαιτείται ένα μεγάλο, πλατύ και δημοκρατικό μέτωπο για την απομόνωση και την πολιτική, θεσμική και κοινωνική απονομιμοποίησή τους.

Σας καλούμε όλους την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου και ώρα 9.00 π.μ στο Β’ τριμελές Πλημμελειοδικείο, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στο κτίριο 13 και αίθουσα 3.
Να είμαστε όλοι εκεί.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ